Általános információk a trénerképzésről

 

A Baracsy-módszert kizárólag a Dsmile Edukációs és Tréning Központban lehet megtanulni.  Az alaptanfolyam (I.modul) 6 napos intenzív elméleti és gyakorlati képzés. Óraszáma: 60 óra, nem akkreditált képzés.

Az I.modul elvégzése Dsmile Tréning megtartására nem jogosít. Azonban a 10 órás gyakorlat elvégzésével (II.modul)  Kiscsoportos Dsmile Tréning tartására jogosít sikeres vizsga esetén.

Certifikált trénereink munkáját kapcsolattartással és tanácsadással, tudásfrissítő szemináriumokkal, valamint  központban történő hospitálással támogatja a Dsmile Tréning és Edukációs Központ.

A Ráébresztő vizsgálatot Expertjeink (III.modul) végezhetik, amely 10 órás elméleti, sales és gyakorlati képzést biztosít a jelentkezőknek. A ráképzést csak Certifikált trénerek végezhetik el.

A program célja, képzési módszere

A Dsmile tréning az optimális légzés-rágás-nyelés-testtartás kialakítására épülő komplex módszer, amelyben az elemi mozgásminták, hangadás, orofaciális izomkondíció és a természetes légzésmechanizmus és izomegyensúly alapjait állítjuk vissza gyakorlataink segítségével. Ezen folyamatok rendeződése hatással van az idegrendszer-fejlődésére is.

Alkalmas túlmozgásos, ügyetlen mozgású, szájlégző, beszédhibás, nyelvlökéses nyeléssel vagy gyanújával diagnosztizált, krónikus rekedtséggel küzdő, diszlexia-gyanús, figyelemkoncentriáció problémával küzdők, gyakori felsőlégúti problémával és rossz testtartással küzdők számára.

A Certifikált trénerek először 8-11 éves korosztály egyéni és csoportos (max.6fő) foglalkozásait tudja majd megtartani. A gyakorlat alatt elsajátíthatja a Baracsy módszer rendhagyó kommunikációs formáit. Ezt követően képes lesz önálló kiscsoportos és egyéni tréningek megtartására, 2-3 önállóan megtartott csoportos foglalkozás után pedig a Ráébresztő vizsgálat komplett folyamatának elvégzésére.

A Baracsy módszer új alapokra helyezi a logopédia fogalmát. A hagyományos logopédiával szemben a módszertan a XXI. századi ember életviteléhez alkalmazkodva nem csak adott területre fókuszál, hanem a szervezet összefüggéseit vizsgálva a probléma valódi okához igazítja a kezelést. A képzéseken résztvevők teljesen új szemléletű vizsgálati metódust sajátíthatnak el. A Ráébresztő vizsgálatunk során nem csak az oktató kap átfogó képet a páciens állapotáról, hanem ami talán ennél is fontosabb: a páciens számára is eddig ismeretlen összefüggésekre (problémákra) derül fény. A rendhagyó vizsgálati metodika középpontjában tehát a szakzsargon helyett a páciens áll. Az oktató nem felállítja és kinyilatkoztatja a diagnózist, hanem a pácienssel együtt, közösen fedezi fel. Ennek eredménye pedig egy tájékozott, együttműködő páciens, aki rálát a panaszai mibenlétére, és partner a gyógyulásban. Így a kezelés élmény, a siker pedig garantált. A Baracsy Komplex Tréning elvégzése önmagában nem jogosít fel a tréningek megtartásra.

A későbbiekben lehetőséget adunk „szakosodásra”, serdülők és felnőttek, idősebb korosztály vagy 7 év alattiak foglalkozásainak megismerésére, gyakorlatainak elsajátítására. Lehetőséget biztosítunk továbbá igény szerint beszédtechnikai-és hangképzés területén alkalmazható tudás megismerésére és elsajátítására is.

A tanfolyamon vendég előadókkal igyekszünk kitekintést adni a legújabb tudományos ismerteken keresztül naprakész tudás megszerzésére. Szakirodalmi listát javaslunk a mind szélesebb körű tudás megszerzéséhez.

A rendhagyó interaktív vizsga a gyakorlatok készségszintű elsajátításán kívül az elméleti kapcsolódási pontok értelmezését is összefoglaljuk.

Ráépülő képzésünk során a komplett protokollt és a kontroll vizsgálatok szempontjait is elsajátíthatják.

Dsmile tréninget kizárólag hivatalos Certifikációs Tanúsítvánnyal rendelkező, vizsgázott oktatóink tarthatnak a Dsmile hivatalos kiadványai felhasználásával és az előírt eszközökkel.

A jelentkezés feltételei

Középfokú végzettségű, gyermekekkel és/vagy felnőttekkel foglalkozók (pedagógiai asszisztens, gyógypedagógiai segítő munkatárs, személyi edző, gyógymasszőr, dental higiénikus), valamint felsőfokú végzettségű szakemberek (óvodapedagógus, tanító, tanár, gyógypedagógus, gyógytornász, testnevelő, pszichológus, fejlesztő pedagógus, tánc pedagógus, orvosi végzettségű érdeklődők jelentkezését fogadjuk el). Egyéb felsőfokú végzettség esetén egészségügyi, anatómiai alapismeretekkel kapcsolatos továbbképzés szükséges a certifikációhoz.

A képzés elvégzéséhez megfelelő fizikai állapot szükséges, mert a gyakorlatokat minden leendő trénernek be kell tudni mutatnia. A tréning program elemeinek bemutatása a gyakorlati órák elkezdésének feltétele is.

Jelentkezés és helyfoglalás elektronikus úton:

Regisztrációs lap

Végzettséget igazoló dokumentum

20,000 Ft-os regisztrációs díj, amelyet az OTP számlaszámunkra: 11748007-24816665 kérünk átutalni.

Figyelem! A regisztrációs díj a képzésre jelentkezés lemondása esetén nem jár vissza és nem átruházható!

A tanfolyam helyszíne:

1032 Budapest, Váradi utca 24. Dsmile Tréning -és Edukációs központ (térkép)

Tanfolyamunk létszáma 6 főben korlátozott, ezért a később jelentkező kollégák várólistára kerülnek. Erre tekintettel kérjük, ha bármilyen okból nem tud eljönni a tanfolyamra, jelezze ezt telefonon a +36 70 417 6453-as központi telefonszámon – a létszámkereten felül jelentkezők érdekében.

Részletfizetés egyedi megállapodás szerint lehetséges!

 

A Certifikációs vizsga eredményes megszerzésének feltételei

– Eredményes gyakorlati vizsga, a komplett 10 alkalmas tréning oktatása, dokumentációja

– Vezető trénerünk megfelelőnek ítélje a leendő tréner tudását, képességét, hozzáállását, autonómiáját a gyakorlat során

– A leendő tréner 90%-os  jelenléte szükséges  a tanfolyam ideje alatt.

Amennyiben a fenti feltételeknek nem tesz eleget, az a képzésből történő kizárását vonhatja maga után, a továbbképzés teljesítéséről tanúsítványt nem kaphat. Ebben az esetben a befizetett összeg nem követelhető vissza.

Továbbá a résztvevő tudomásul veszi, hogy a Baracsy módszert és a Dsmile tréning módszertanát semmilyen formában nem oktathatja. Az elmélettel, gyakorlattal kapcsolatos előadás tartása, tanulmányírás, poszter készítés csak a Dsmile Hungary Kft. szakmai vezetője hozzájárulásával engedélyezett.

A Dsmile Hungary Kft. szakmai vezetője a TANÚSÍTVÁNYT visszavonhatja, ha a végzett hallgató az Etikai kódex szellemével, gyakorlatával nem összeegyeztethetően használja fel a TERÁPIÁT, FEJLESZTÉST.

A tanfolyamot sikeresen elvégzők tanúsítványt kapnak, mely igazolja, hogy a továbbképzés követelményeinek megfeleltek, és a certifikált tréneri munkára alkalmasak.

jelentkezek