Senior korosztály, 60+

“én már megettem a kenyerem javát…..” ez nem azt jelenti, hogy most már mindegy! Azt jelenti, hogy több dolog történt már az illetővel az életben, több tapasztalatot, bölcsességet szerzett. Ugyanakkor valami rossz beidegződésnek köszönhetően a fogyasztói társadalom és a városi élet kényelme okán szép lassan többnyire fájdalomra hivatkozva egyre kevesebbet mozognak a szépkorúak. 

Tapasztalataink szerint ahogy újra mozogni kezd valaki, fokozatosan jobb lesz a közérzete és csökkennek a fájdalmai. Abból az egyszerű biológiai tényből kiindulva, hogy a szervezet folyamatos mozgásban van, az életkori sajátosságok figyelembevételével szükség van a rendszeres aktivitásra, hogy a fokozódó keringés az izmokat is karban tartsa. A működés része a légzés aktiválása is, amely a kor előrehaladtával csökkenő izomtónus miatt szokott gyengülni és a jellegzetes időskori szájlégzés alakulhat ki. Az izomtónus csökkenése a csontozatot is sérülékenyebbé teszi.

Éppen ezért fontos, hogy célirányosan használjuk azokat az izomcsoportokat, amelyek amozgást és a  légzést is támogatják. Amit használunk, az nem fog minket cserben hagyni.

 Gyakorlataink nagyrészét a 60+ korosztály is könnyedén el tudja sajátítani. Senior résztvevőink esetében is ugyanazokat a változásokat tapasztaljuk, amely a fiatalabbaknál is észlelhető: javul a testtartás, az arc izomzatának kondíciója, a légzés, a hangadás: az életminőség.


jel lila

Image