+36 70 417 6453 / Cím: H-1032 Budapest, Váradi utca 24. [email protected]

Viselkedészavar (ADHD) kezelése

Az ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) egy angol betűszó, ami a figyelemhiányos viselkedészavart jelöli. Legjellemzőbb tünetei a figyelemzavar, hiperaktivitás, folyamatos nyüzsgés, impulzivitás, állandó figyelemre való igény, az iskolai nehézségek, koordinációs problémák, ellenálló magatartás, zsarnokoskodás… Az ADHD-val küzdő gyerekeket gyakran bélyegzik éretlennek, hiszen a fentiek miatt nem tudnak megfelelni a koruknak megfelelő viselkedéssel kapcsolatos elvárásoknak. Azonban a szakemberek időnként hajalmosak megfeledkezni egy fontos dologról: Az ADHD többnyire nem betegség, hanem tünetegyüttes, ekképp a megfelelő módszerekkel hatékonyan kezelhető.

Az ADHD kialakulásában valóban fontos szerepet játszhatnak a genetikai tényezők, azonban ezek önmagukban nem determinálnak. A genetika környezeti behatásokkal, szokásokkal – és a szokások megváltoztatásával esetenként felülírható. Az ADHD-val küzdő gyermekek esetében előfordul, hogy a problémák hátterében rossz tanulási minták, rossz beidegződések állnak.

Több ADHD-s gyermeket vizsgálva nem hagyhatunk figyelmen kívül egy ismétlődő, közös tulajdonságot. A páciensek számottevő hányada szájlégző, azaz az orra helyett a száján át veszi a levegőt. A szájlégzés hosszú évek alatt pedig sajnos egyre komolyabb problémákat képes okozni, idővel akár az agy tápanyaghiányos (ez esetben oxigénhiányos) állapotát is előidézheti, ami figyelemzavarhoz vezethet.

Baracsy Tréning az ADHD ellen

A Baracsy Tréning elsődleges célja a nyelés-légzés-testtartás hármasának helyreállítására. Élvezhető, játékos gyakorlatokkal optimalizálja a szervezet legfontosabb élettani funkcióit, amely hatására a keringés javul, és a sejtszintű oxigénellátás is nő. Ennek következtében a páciensek nem csupán energikusabbak lesznek, de javul koncentrációs képességük, közérzetük és általános egészségük is; egy ADHD-s gyermek esetében pedig 3 hónap alatt érezhető, látványos javulást tapasztalhatunk.

Share This