+36 70 417 6453 / Cím: H-1032 Budapest, Váradi utca 24. [email protected]

Szakmai továbbképzéseink

A logopédia nem pusztán a szavak művészete; sokkal több annál!Logopédusként azért dolgozunk, hogy pácienseinket hozzásegítsük egy jobb, teljesebb életminőséghez azáltal, hogy kommunikációs problémáik kezelésével visszaadjuk önbecsülésüket. Fontos tehát, hogy lépést tartsunk a tudomány fejlődésével, hogy újabb- és újabb tudást sajátítsunk el; aktualizáljuk ismereteinket, ezzel biztosítva pácienseink számára a teljes értékű támogatást.A Baracsy módszertan széles képzési palettával várja a szakmai újdonságok iránt érdeklődőket. Képzéseink közt minden szakember megtalálja a számára legideálisabbat, amelyen azonnal alkalmazható ismereteket sajátíthat el, és hatékonyan adaptálhatja azokat saját praxisában, vagy akár Baracsy tréner is dolgozhat a későbbiekben.Tekintsd meg Te is szakmai továbbképzéseinket, és válaszd a Számodra legmegfelelőbbet.Légy naprakész tudás birtokában, és nyújts teljes körű szolgáltatást a hozzád fordulóknak!

Miről szólnak a továbbképzések?

A Baracsy módszertan új alapokra helyezi a logopédia fogalmát. A hagyományos logopédiával szemben a módszertan a XXI. századi ember életviteléhez alkalmazkodva nem csak adott területre fókuszál, hanem a szervezet összefüggéseit vizsgálva a probléma valódi okához igazítja a kezelést. A képzéseken résztvevők teljesen új szemléletű vizsgálati metódust sajátíthatnak el. A Ráébresztő vizsgálatunk során nem csak az oktató kap átfogó képet a páciens állapotáról, hanem ami talán ennél is fontosabb: a páciens számára is eddig ismeretlen összefüggésekre (problémákra) derül fény. A rendhagyó vizsgálati metodika középpontjában tehát a  szakzsargon helyett a páciens áll. Az oktató nem felállítja és kinyilatkoztatja a diagnózist, hanem a pácienssel együtt, közösen fedezi fel. Ennek eredménye pedig egy tájékozott, együttműködő páciens, aki rálát a panaszai mibenlétére, és partner a gyógyulásban. Így a kezelés élmény, a siker pedig garantált. A Baracsy Komplex Tréning elvégzése önmagában nem jogosít fel a tréningek megtartásra.

Milyen továbbképzések vannak?

Oktatóink

Baracsy Gabi

Baracsy Gabi

Vezető tréner, a Dsmile Body Balance Tréning alapító-fejlesztője

Logopédus, gyógypedagógiai tanár, beszédtechnika-tréner, Buteyko légzésterápia-felhasználó, prezentációs- és kommunikációs tréningvezető, kommunikációs- és beszédtréner, VoiceGym instruktor. Gabi tanított a TV2 Akadémián beszédtechnikát, a Nemzetközi Protokoll Iskolában retorikát és beszédtechnikát, valamint a Nyugat-magyarországi Egyetemen retorikát és beszédtechnikát. Foglalkozott ép- és sérült gyermekekkel gyógypedagógusként és logopédusként óvodásoktól a kamaszokig.

Alexander Evans

Alexander Evans

A Dinamikus Mosolytréning (Dsmile tréning) konzultánsa

Alex a Southampton Egyetemen végzett, B.Mus (zeneművészeti fokozat); VoiceGym Igazgató, C.H.E.K. Tréner, Pilates Instruktor, “the O Lab” csoport tagja, ének- és színművész.

Előadóink

Demeter Péter

Demeter Péter

Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta, oszteopát gyógymasszőr

Több mint 10 év gyakorlat, a legkülönbözőbb panaszokkal érkező emberek vizsgálata, kezelése közben eljutottam egy rendszer szemléletű hozzáálláshoz és kezelési metódushoz. Fizikai szinten a kötőszöveti hártya rendszer és a hozzá kapcsolódó folyadékrendszer biztosít összeköttetést a test egészében. A kötőszöveti feszültségek húzóereje, a folyadékok mozgása és nyomása kiterjedt hatással van az egész háromdimenziós emberi testre, amiben folyamatosan egy dinamikus, relatív egyensúlyi állapot áll fenn, melynek fontos eleme az idegi szabályozás is. A relatív egyensúlyt úgy valósítja meg a szervezetünk, hogy kompenzációs feszültségek jönnek létre benne.

Sokszor a kompenzáció lesz az, ami a hétköznapi életben tünetként jelentkezik, így egy-egy tünet megjelenése mögött egy egész sor feszültség lehet, egyedi mintázatban. Ennek feltérképezése kulcsfontosságú ahhoz, hogy felderítsük a probléma valódi okát. Mindeközben figyelembe kell venni az idegrendszer állapotát, jelzéseit, a szellemi és lelki leterheltség, vitalitás mértékét és a külső behatásokat is. Mindezek arra sarkalnak, hogy komplexen, összefüggéseiben foglalkozzak Önnel közös célunk, az Ön egészsége érdekében.

Dr. Zalka Judit

Dr. Zalka Judit

Fül-orr gégész, audiológus, foniáter szakorvos

Foniátriai rendelésünkön hangképzési panaszokkal küzdő személyeket vizsgálunk. A rekedt hangot a hangadásban résztvevő szervek betegsége és/vagy az azokat mozgató izmok helytelen működése alakítja ki. A hangadás szerve így hozzájárul a test izomegyensúlyának fenntartásához, a fogak elrendeződéséhez, a jó állkapocs funkcióhoz valamint a helyes testtartáshoz.

A hangterápiát ezek szellemében hazánkban legátfogóbban a Dsmile csoport tréningjein láttam megvalósulni.  A tréningeken az egymásra épített hanggyakorlatokat mozgássorozatokkal egybekötve végzik, ami a hangadáson kívül több funkcióra is hatással van.

A hangtréningre hozzájuk irányított pácienseimnél igen jó eredményeket értek el a foglalkozások során. Emellett sikerült jó munkakapcsolatot is kialakítani a csoporttal.  Bátran ajánlom mindenkinek, akinek szüksége van rá a csoport kiváló szakmai tevékenységét.

Bóday Ádám

Bóday Ádám

Táplálkozási szekértő, agrár- és vegyészmérnök

Mindig lenyűgözött a természettudományok komplexitása. Az elmúlt közel 20 évben szenvedélyemmé vált a rendezőelvek megismerése, megértése. Amikor világossá vált előttem az emésztés és a mikrobiom (korábbi nevén bélflóra) közötti csodálatos összefüggés, megértettem, mi az, ami hiánybetegségként a legkülönbözőbb tüneteket (civilizációs betegségeket) produkálja társadalmunkban. Olyan érzés lehetett ez, mint amikor John Woodall sebész, a Brit Kelet-indiai Társaság főorvosa felismerte a skorbut és az étrend közötti kapcsolatot. Reméltem, hogy nekünk nem kell 130 évet várnunk a megoldásra, és nem kell az emésztési eredetű panaszokat további évszázadig elviselnünk. Bízom benne, hogy a mai korszerű eszközök segítségével és csatornák által hamar eljut a hír az információs társadalom tagjaihoz, így önhöz is.

Winter Adél

Winter Adél

Biomérnök, radiesztéta

Hányszor elmondja az ember, majd ki csattanok az energiától, de bizony olyan is van, hogy azt mondjuk, nincs energiám.

Láthatatlan, rejtélyes dolog az energia, amiről beszélünk. Nem látjuk, csak érezzük jelenlétét vagy hiányát. Van, aki ismeri e valóságot és van, aki még nem ismeri önmagának ezt az alkotórészét. Az egész világmindenséget és minden létezőt, megnyilvánulót anyag és energia alkot, valamilyen információ alapján öltenek a dolgok testet.

Ezzel a felvetéssel szeretném elindítani a gondolkodást a Dsmile hallgatókban. A Dsmile tréning ugyan a fizikai testben visz végbe csodálatos változásokat, mégis az esettanulmányok fotóit nézegetve, nekem a tekintetek ragyogóbbá, kifejezőbbé válása a legszembetűnőbb. Talán a lélek is gazdagodik a test változásai által?

Share This