+36 70 417 6453 / Cím: H-1032 Budapest, Váradi utca 24. [email protected]

Sajtószoba

A mosoly nem csak szép, egészséges is- Ismered a Dsmile módszert? (egy.hu)

Gondoltad volna, hogy mennyi mindenre hatással van szervezetünk izomegyensúlya? Rendeződésével kitörhetünk többek közt a folyamatos felső légúti fertőzések-fülfájás- antibiotikum háromszögből.

Az állkapocsízület és a derékfájás összefüggéseiről (Gyógytornász Akadémia)

Ferde harapás, beszéd közben furcsán mozgó áll, kattogás, fájdalom. Szűkebb-tágabb környezetünkben minden bizonnyal találkozhattunk már ezzel a jelenséggel. Eleinte persze nem zavaró, de előbb-utóbb előfordulhat, hogy a tünetek súlyosbodnak és már a napi rutinban is zavaróvá válhatnak. Ilyenkor legtöbben fogorvoshoz fordulnak, illetve felkeresnek egy állkapocsízületi rendelőt.

De mégis, mi állhat a probléma mögött? És miért jár együtt a jelenséggel a derékfájás is?

Baracsy Gabi a felső légúti betegségekről a Gyógytornász Akadémián

Logopédusként gyakran találkozom azokkal, akik fogszabályozás, gyakori felső légúti betegségek, hangvesztés panaszával keresnek meg, hogy csak a legjellemzőbbeket említsem. A testtartásuk minden esetben korrekciót igényel.

Interjú Bódi Sylvivel

Beszédtechnika-tanáromnak, Baracsy Gabinak hatalmas szerepe volt abban, hogy legyőzve a drukkomat a forgatás alatt végig magabiztosan tudtam a kamerák előtt állni.

Geszvein Erika

A szavak hatalma

Mindenki rendelkezik a meggyőző kommunikáció képességével, csak nem mindenki arról győzi meg a környezetét, amiről szeretné.

Orthodontia Kongresszus

Van miről beszélnünk!

 

A páciensek egyre irreálisabb kívánságokkal érkeznek a fogszabályozó orvosokhoz. Azonnali eredményt várnak, láthatatlan készülékkel és alacsony árakkal. Hogyan lehet kompromisszumos megoldást találnia a betegnek és a szakorvosnak?

XXII. APÁCZAI-NAPOK Tudományos Konferencia

PEDAGÓGUSKÉPZÉS, OKTATÁS A
KÁRPÁT-MEDENCÉBEN,
TÁRSADALMI KONTEXTUSOK

„… aki jó kalauzokat választ, az nem egykönnyen térhet le a helyes útról, csak állhatatos elhatározással kövesse őket”
Apáczai Csere János

Magyar Pedagógiai Társaság honlapja

Baracsy Gabriella bemutatja a Dsmile-t

Sok ember nem hisz az ADHD létezésében. Ezért, ha ez nem létezik, nem is érthetik az emberek, miért kéne erre kezelés. Fontos tehát, hogy láthatóvá tegyük ezt a  zavart (betegséget)  a társadalom számára!

9. ADHD konferencia

Baracsy Gabriella logopédus előadása

Orofaciális myoterapeuta, Dsmile: „Miért függ a test mûködésétõl a figyelem?” a légzés, beszéd, éneklés, egyensúly és a testtartás összefüggései.

Szóvivők egyetemi szinten

Sikeresen államvizsgáztak…

az első hazai egyetemi szintű szóvivőképzésben részt vett hallgatók. Elsőként az egészségügy területén szereztek diplomát a Nyugat- magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán végzett szakemberek, akiknek tudására, munkájára nagy szükség lesz az ágazatban.

Logopédiai Terápiás Hétvége

Craniofaciális innováció a logopédiában, a Dsmile Body Balance tréning

A  10  órás  program  interdiszciplináris  szemlélettel  mutatja  be  a  szájüreg-fej-nyaki  területek működésének  összefüggéseit. Rávilágít  a nyelvpozíció-  légzés-testtartás egymásra hatásának következményeire,  megismerteti  a  hallgatókat  a  szájlégzés  és  a  craniofaciális  diszfunkciók kialakulásának  rizikótényezőivel.  Ismerteti  a  Dsmile  Body  Balance  tréning  logopédiai felhasználási  –  diagnosztikus,  terápiás  –  lehetőségeit  az  esetbemutatások  segítségével.

inggel.

Magyar Orofaciális Terápiás Kongresszus

Baracsy Gabriella

Szakmai tapasztalatait pl. TV2 Akadémián, Egészségügyi Szóvivő Képzésben szerezte, prezentációs technikák, beszédlégzés különleges megközelítésben. 
Hivatása mellett 2006 óta foglalkozik lóasszisztált kommunikációs tréninggel.

Okos az a gyerek, csak az arca nem ezt mutatja

Remek írás a HVG oldalán

Karikás szemek, rossz testtartás és egyensúlyzavar, kesze-kusza és romló fogazat, hosszúkásra torzuló arc és hátrahajló áll, gyengülő hallás, koncentráció- és viselkedészavar, állkapocs-ízület kattogása, gyakori fejfájás – ezekért a tünetekért mind felelhet egyetlen izomcsoport, a nyelv diszfunkciója. 

Amit a Herbaferm cseppről érdemes tudnod

Természetes megoldás emésztési panaszokra

Miért fontos számunkra az egészséges, egyensúlyi bélflóra? Mi annak forrása, eredete és hogyan valósul meg természetes pótlása? Olvasásra ajánljuk…

A Marie Claire oldalán a Baracsy módszertanról

Testterápiával a fogcsikorgatás ellen

Éjjelente csikorgatjuk a fogunkat, de nem tudunk rájönni az okára? Létezik egy módszer, a testterápia, amelynek segítségével levetkőzhetjük ezt a káros szokásunkat is. Kolléganőnk kipróbálta. 

Ha szeretnéd elolvasni a teljes cikket, kattints ide!

Share This