+36 70 417 6453 / Cím: H-1032 Budapest, Váradi utca 24. [email protected]

Mire jelent megoldást a Baracsy Tréning?

Szeretnéd tudni, hogy milyen panaszok, tünetek esetén jelent segítséget a Baracsy Tréning? Érdekel, hogy milyen problémákra nyújt valódi, hosszú távú megoldást? Összegyűjtöttük Neked azokat a leggyakoribb problémákat, amelyekkel pácienseink a legtöbbször fordulnak hozzánk segítségért.

A testben mindennek dolga van, ahhoz, hogy jól /megfelelően működjön a funkciójának megfelelő helyzetben és állapotban kell lennie mindennek. Ha minden megfelelően végzi a dolgát, akkor van védelem a külső hatások ellen, és szinte alig veszed észre, hogy vírus vagy bacilus tombol körülötted. A Baracsy Tréning a funkciók helyes működését idézi fel, és segít helyreállítani a megtört struktúrát. A száj- és beszédszervi (orofaciális) izmok optimalizálásának következtében aktiválódik a nyelv, a légzés visszatér a normál működéshez, amely a hangadáson keresztül visszakapcsolt rezonancia segítségével magával hozza a testtartás megfelelő változását is. Azaz, egy speciális hangtréninggel normalizáljuk a légzést, így javul a szervezet sejtszintű oxigénellátása. Ennek segítségével pedig számos egészségügyi problémára megoldást nyújthatunk.

Szakmai ajánlások

A hangterápiát ezek szellemében hazánkban legátfogóbban a Dsmile csoport tréningjein láttam megvalósulni.

Foniátriai rendelésünkön hangképzési panaszokkal küzdő személyeket vizsgálunk. A rekedt hangot a hangadásban résztvevő szervek betegsége és/vagy az azokat mozgató izmok helytelen működése alakítja ki. A hangadás szerve így hozzájárul a test izomegyensúlyának fenntartásához, a fogak elrendeződéséhez, a jó állkapocs funkcióhoz valamint a helyes testtartáshoz.

A hangterápiát ezek szellemében hazánkban legátfogóbban a Dsmile csoport tréningjein láttam megvalósulni.  A tréningeken az egymásra épített hanggyakorlatokat mozgássorozatokkal egybekötve végzik, ami a hangadáson kívül több funkcióra is hatással van.

A hangtréningre hozzájuk irányított pácienseimnél igen jó eredményeket értek el a foglalkozások során. Emellett sikerült jó munkakapcsolatot is kialakítani a csoporttal.  Bátran ajánlom mindenkinek, akinek szüksége van rá a csoport kiváló szakmai tevékenységét.

dr.Zalka Judit

foniáter szakorvos

A Dsmile Tréninget rendkívül hasznos és kiváló kiegészítő terápiás megoldásnak tartom.

Baracsy Gabival, csapatával és a Dsmile Tréninggel először 2014-ben találkoztam, amikor Gabiék egy bemutató előadást tartottak magáról a tréningről a Pécsi Tudományegyetem Fogászati és Szájsebészeti Klinikáján. Az előadás és a Dsmile koncepciója annyira meggyőző és magávalragadó volt, hogy Gabiékkal azóta is aktívan együttműküdünk, sőt mi több a Dsmile Tréning hatékonyságának további bizonyítására klinikai vizsgálatokat is tervezünk. Mint fogszabályozó szakorvos, a sikeres fogszabályozási kezelési eredmény elérése érdekében ugyanis elengedhetetlennek tartom, hogy a fogazati, illetve harapási eltérések hátterében álló összes kóros eltérést felderítsük és azok mindegyikét kezeljük. Azonban a fogszabályozással kezelt esetek nagy részében jelenlévő bizonyos funkciós eltéréseket nem képes önmagában egy készülék megoldani, vagy ha képes is, csak ideiglenesen. A későbbi visszarendeződés, recidíva pedig szinte garantált, ha ezek az eltérések nem lettek megfelelően korrigálva. A megoldást tehát ilyen esetekben egy olyan összetett terápia jelentheti, mely nem csak egy területre koncentrál, hanem a teljes rendszert, egységet igyekszik helyreállítani. A Dsmile Tréning pedig a különféle izomcsoportokat átmozgató és erősítő módszerekkel megtanítja és kiépíti a normális funkciókat. A légzés, nyelés és testtartás hármas optimalizálásával továbbá pedig a kezelési eredmény stabilitása hosszútávon meg is őrizhető. A Dsmile Tréninget rendkívül hasznos és kiváló kiegészítő terápiás megoldásnak tartom számos fogszabályozó kezelésre szoruló páciensnél is, mivel egyes időben felismert eltéréseket akár további beavatkozások nélkül, önmagában is képes korrigálni, vagy pedig fogszabályozó kezeléssel kombinálva, készülék mellett még tökéletesebb és stabilabb eredményt tudunk a segítségével elérni.

Köszönöm,

Dr. Frank Dorottya
Fogszabályozó szakorvos
A Dsmile Dinamikus Mosolytréning megtestesíti azt, amire a XXI. századi páciensnek szüksége van.
A Dsmile Dinamikus Mosolytréning megtestesíti azt, amire a XXI. századi páciensnek szüksége van. Akár a horkolást nézzük, akár a klasszikus logopédiai problémákat a modern társadalomban gyors és hatékony megoldást szeretnénk. A hagyományos logopédiai foglalkozások menete nem könnyen követhető. Nincsenek mérföldkövek, ami alapján látjuk hogyan haladunk, nem átlátható a teljes program hossza.
Pácienseim számára az egyik legtetszetősebb tulajdonsága a Dsmile Dinamikus Mosolytréningnek, hogy olyan mint egy edzőtábor. Van eleje és van egy vége. Tudják, hogy mikorra kell eredményt produkálni.
A másik nagy előny, hogy egy rendszerben ötvöz több terápiás ágat. Nem kell külön tartásjavítás, külön logopédia, vagy akár hang-tréning. Minden területen hoz változást.
Ajánlom mindenkinek!
Dr. Hermann Gábor fogszabályozó szakorvos
Share This