Nincs lehetetlen: Viola

Kedves Gabi, Anita!

Szeretnék köszönetet mondani, hogy Violát befogadtátok a Dsmile programba. Jól esett, hogy értelmi képessége ellenére nem történt visszautasítás, sőt olyan érzésem volt, hogy ti ezt az állapotot a világ legtermészetesebb állapotaként kezeltétek.

Köszönöm, hogy a lécet magasabbra tettétek, mint amit ő meg tudna ugrani. Aztán bebizonyosodott számomra is, hogy gyakorlással és a sok dicsérettel (amit Tőletek kaptunk) mégiscsak megugorható a léc 🙂 Amiben léptünk előre? Pohárból folyamatosan iszik, korábban kortyról, kortyra fogyott a pohár tartalma.

Az első óra után a "kövér" DS-elem egyáltalán nem ment, 2. 3. óra után már tudta mutatni. A négy elem beépült a reggeli rutinunkba, óvodába menet ezeket az elemeket biztosan eljátsszuk az autóban utazva. Sőt, a logopédusunk  -mit sem sejtve erről- elmesélte, hogy egy képleírás alkalmával a kövér lányt látva, úgy magyarázta meg Viol, hogy felfújta a száját és mondta utána lány :)

A sikerek között elmondható,

- addig nem használt szavakat utánzással kimond.

 -Több két szóból álló "kifejezést" használ.

- Viol megtanulta a neve kimondását.

- L hangnál megemeli a nyelvét

- "prüsszögés"-nél nem mindig dugja ki a nyelvét.

Ismerve Violát... ezek a fejlődési lépések nem apróságok, hanem az ő beszédfejlődésében nagy lépések.

Köszönöm, hogy megismerhettünk benneteket, talán a munkátok lényegét megértettem és szeretném a tanácsaitokat megfogadva ezen az úton tovabbkísérni Violt.

Minden jót kívánunk!

Viola, Bea

Vissza a tetejére