+36 70 417 6453 / Cím: H-1032 Budapest, Váradi utca 24. [email protected]

Fogszabályozás és Baracsy Tréning

A fogszabályozó kezelések skálája igen sokrétű. Egyik csoportját az esztétikai célú, úgynevezett kozmetikai kezelések alkotják, amelyek során többnyire csak a külső szemlélő számára látható kirakatfogakat mozgatják. Ez általában pusztán néhány hónapot igényel.  A másik nagy csoportba azok a kezelések tartoznak, amelyek a teljes fogsort érintik. Az ilyen esetekben akár évekig is eltarthat, mire sikerül stabilan elérni a kívánt eredményt…

De hol jön a képbe a Baracsy Tréning?

A Baracsy Tréning innovatív, szerteágazó metodikájának köszönhetően hatékonyan alkalmazható, ha szeretnénk lerövidíteni a fogszabályozó kezelés időtartamát, illetve hosszú távon segít megőrizni az elért eredményt.

 

A Baracsy Tréning intenzív hatást gyakorol az orofaciális és myofunkcionális területekre. Rendszeres gyakorlással az állkapocs-ízület környékén és a nyaki izmokban oldódik a feszültség, így a fogszabályozó kezelés is hatékonyabb lehet. A helyes nyelés- és légzéstechnika elsajátítása pedig segít meggátolni, hogy a fogak később a helytelen állapotba rendeződjenek vissza.

A fogszabályozás minden esetben egyfajta beavatkozás a természet rendjébe, hiszen az eredeti állapotot hivatott megváltoztatni. Az agresszív kezelések mellett megjelentek azonban a lágy erőkkel működő készülékek is, amelyek legfontosabb tulajdonsága, hogy használatuk lényegesen kisebb traumát idéz elő a szervezetben. A Baracsy Tréning alkalmazásával a lágy erőkkel működő fogszabályozó készülékek hatékonysága is növelhető, a kezeléssel járó fájdalmak, kellemetlenségek pedig jelentősen csökkennek.

Share This