+36 70 417 6453 / Cím: H-1032 Budapest, Váradi utca 24. [email protected]

Dsmilerek mondták rólunk

Hálás köszönetem Baracsy Gabinak, hogy bevezetetett a beszédképzés sokszínű világába.
Miért ajánlom bárkinek tiszta szívemből a Dsmile tréninget?
Félévente jártam fognyaki érzékenység miatt kezelésre. A fejem helytelen tartása miatt a a nyaki és vállövi területek szinte mindig feszesek voltak. Sajnos, mint oly sok embernek, az én légzésem sem volt elég hatékony, hajlamos voltam az enyhe szájlégzésre is. Stresszes helyzetekben olyan is előfordult, hogy görcsös érzés jelentkezett a nyelőcsövemben. Ezen testi tünetek mellett – s bár sokak számára szerethető volt, s szinte már védjegyemmé is vált a selypítésem – engem zavart a saját beszédem, egészen pontosan az sz-z-c, zs-cs hangzók torzítása. Szerettem volna ezen változtatni, s ekkor kerestem fel a Dsmile csapatát.
Hálás köszönetem Baracsy Gabinak, hogy bevezetetett a beszédképzés sokszínű világába. Az Ő támogatásának, bíztatásának és profi munkájának és természetesen a saját elszántságomnak és kitartásomnak köszönhetően magabiztosan állok a kamerák előtt. Nem mellesleg a tartásom és az alvásminőségem is javult.
Bódi Sylvi
modell, szépségkirálynő, médiaszemélyiség
Minden a pozitív végeredmény érdekét szolgálja.

2016-ban Red Bull Pilvakeres felkészülésem alatt elment a hangom. Így kerültem dr. Zalka Judit foniáter szakorvoshoz, aki elsőként ajánlotta számomra a Dsmile Tréninget.

Teljes magabiztosággal állítom, hogy Magyarországon jelenleg a Dsmile a leginnovatívabb hangterapeuta és legszakmaibb logópédiai központ.

A Dsmile tréning egy nagyon nyitott, mosolygós, kedves és megnyugtató közegben zajlott. A tréning során az ember szembesül saját testének határaival és a gyakorlás mellett folyamatos változásokat jelzéseket érzékel a testében, amik olykor meglepőek, de minden a pozitív végeredmény érdekét szolgálja. Rengeteget tanultam és fejlődtem és ami talán a legfontosabb, átültettem sok gyakorlatot a mindennapi életembe. Többet tudok a testemről, többet tudok saját hangszeremről, a hangomról és arról, hogyan is működünk mi emberek, hogy mik az igazi mozgatórugóink.

Énekesként úgy érzem, a tréning gyakorlatok nagyon jó kiegészítései lehetnek a minden napos beéneklésnek és személy szerint alig váron, hogy folytathassam a VoiceGym továbbképzést.

Hálás köszönet Baracsy Gabinak és csapatának, hogy fáradtságot nem kímélve küzdenek nap, mint nap azért, hogy az életminőségünk javulhasson.

Lábas Viki, énekesnő

Sajnálom, hogy nem előbb találkoztunk ezzel a lehetőséggel és veletek.

Rengeteg orvosnál megfordultunk már, pedig ezzel az egyszerű és fájdalommentes módszerrel sokkal hamarabb javíthattunk volna Csongor egészségén. Nehezen indult a gyakorlás, főleg hogy első osztályt kezdett Csongor, és a sok új információ mellett estére nagyon fáradt volt, küzdeni kellett minden nap a feladatok, gyakorlatok teljesítésével.

Az elmúlt hét kontroll találkozása sokat segített, úgy látom Csongor is komolyan vette, tegnap már egyedül olvasta a verseket. Bízom benne, hogy hamarosan elsajátítjuk a gyakorlatokat és életünk részévé válik a Dsmile. 🙂

Barnabás első szülött gyerek. Minden, amit csinált, az maga volt a csoda. Az is annak számított, hogy egész kicsi korától kezdve kint volt a nyelve. Még cukinak is találtuk. Aztán vártuk, hogy megszólaljon. De ő nem akart.

Kérdeztük a védőnőt, háziorvost, hogy 3 éves elmúlt a gyerek és még mindig nem beszél, mi tévők legyünk. Azt a választ kaptuk, hogy legyünk türelemmel, a fiúk lassabbak, majd ha megszólal biztosan kristálytiszta hangokkal, többszörösen összetett mondatokban fog majd beszélni. Minket nem hagyott nyugodni a dolog.

Eljutottunk a helyi Nevelési Tanácsadó egyik pedagógusához, aki Ayres terápiát kezdett nála, amit 3 éven keresztül csináltunk. 3 és fél éves volt, amikor az első hangokat kimondta. 4 évesen a szavak első szótagját mondta.

Ebben a szakaszban a legmegrázóbb élményünk az volt, hogy egy óvodai családi nap keretén belül egy anyuka megkérdett engem, miközben Barni mellettem ült, hogy a fiamnak az agyával is baj van, vagy csak a beszédével. Barni hihetetlen türelemmel és bölcsességgel odafordult és azt válaszolta, hogy ő azért gyakorol minden nap, hogy mindenki megérthesse, hogy mit szeretne mondani. Ezt is tolmácsolnom kellett a pszichológus végzettségű anyukának.

 

Nagycsoportos korában egy héten 6 külön foglalkozásra járt, hogy a beszédje fejlődjön. Volt Ayres, TSMT, logopédia, terápiás lovaglás. Minden, ami a mi megyénkben elérhető volt.

Iskolaérettségi felmérésen a verbális részen voltak hiányosságai, verbális memória fejletlen, valamint a magyar nyelvtan helytelen használata. Diszlexia gyanú. Új logopédushoz kerültünk, aki elmagyarázta, hogy Barni úgy tanulja a magyar nyelvet, mintha külföldi lenne.

És ismét gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás. A szakember megnyugtatott, hogy a gyerek 138-as IQ-ja kompenzálni fogja a nyelvi hibáit, anyuka ne sírjon. Rengeteg memoritert kellett tanuljunk. A négy soros verseket 3 napig tanultuk. Volt sírás, könyörgés, fenyegetés, kínlódás.

7 évesen eljutottunk oda, hogy a hangok nagy része a helyén volt, már „csak” a nyelvlökés maradt. Egy évig csak nyelvlökéses terápiára járt. Megtanulta a nyelvének helyes pozícióját, de nem automatizálódott. Ha helyes nyelvtartásban beszélt, akkor teljesen más hangon beszélt. Ha szabályosan akart nyelni, akkor nem ment le a falat egy nyeletre. A logopédusunk ekkor elmondta, hogy ő az általa ismert módszerrel nem tud tovább lépni ebben a kérdésben.

A fogváltás megkezdődött. Nyitott harapása volt és az alsó állkapcsának nem volt fix helye, szitált. A helyi fogszabályzó orvos szerint a szemfog túlnövése miatt. Mindkét felső szemfogát lecsiszolták. Vártuk, hogy kibújjanak a hátsó maradó fogak, hogy megkaphassa a fogszabályzóját. Ekkor a logopédusunk felhívta a figyelmünket egy „fogvédőre”, melyet éjjel kell használni és a nyelvet a helyes pozícióra szoktatja. Beszereztük és amikor Barni először a szájába tette majdnem megfulladt. Ugyanis nem kapott levegőt a száján. Ekkor tudatosult bennünk, hogy ez a gyerek nem az orrán szuszog. Azért van nyitva a szája folyamatosan, mert ott lélegzik. Döbbenetes felismerés volt.

A fül-orr gégész szerint az orrmandula kivétele megoldást jelenthet. Kétszer meg is tette…

Anyaként borzasztóan zavart, hogy az én okos, szép és értelmes gyerekem olyan gyakran „bamba” tekintettel néz. Ekkor megfogalmazódott, hogy mi okozza. A szájtartás, a nyelvkilógás. A fogváltás még jobban erősítette mindezt.

Rengeteg veszekedés, rászólás, fegyelmezés, húzd be a nyelved, csukd be a szádat mondat. És kétségbe esés, hogy mi lesz így a suliban, mi lesz így az idegen nyelvvel. Az első osztályt egy kevésbé erős iskolában mertük csak elkezdeni.

A sok gyakorlás meghozta a gyümölcsét, Barni osztályelső lett, de a beszédének tempója, hanglejtése még mindig nem anyanyelvi szintű volt, mintha külföldiként beszélne magyarul. Az arca a nem megfelelő arcizmok miatt torzulásnak indult. Iskolaváltás, új barátok, nagyobb követelmények.

Egy éve decemberben, egy nagy vitánk után („már megint hol a nyelved, csukd be a szádat”) teljes kétségbe esésemben a Googlehoz fordultam. És akkor találtam a Dsmile-ra.

Egy hét múlva már a ráébresztő vizsgálaton ültünk. Nem volt mire ráébredjünk, tisztán láttuk a helyzetünket. Baracsy Gabi teljes nyugalommal nézte végig az eredményünket és közölte, hogy mindenen tudnak nekünk segíteni. Sírva telefonáltam haza, hogy van remény!

Elkezdtük a terápiát. Minden héten 260 km oda és ugyanannyi vissza. Autóban matek feladatlapozás, versenyre készülés, hazafelé szemvédővel alvás. Minden nap gyakoroltunk. És nem azért, mert mi akartuk, hanem az akkor 8 és fél éves fiunknak elmagyaráztuk, hogy ez az utolsó és egyetlen esélyünk. Ha most nem tudjuk ezt megragadni és kihasználni, akkor nincs tovább, nem tudok máshogy segíteni neki. Lehet ő okos és ügyes, ha a beszéde és az arca nem ezt mutatja. Megértette és fantasztikus kötelességtudattal gyakorolt minden este.

Álmunkban nem gondoltuk volna, hogy ilyen változásokon megy majd keresztül a gyerekünk. Az arcizmai sokkal tónusosabbak lettek, a beszéde összehasonlíthatatlanul tisztább. A tartása egyenesebb, mozgása koordináltabb, összeszedettebb.

A szájmonitor használata mellett a fogai rendeződtek, nincs szükség további fogszabályzásra. A nyelve az esetek döntő részében a helyes pozícióban van, Judit szerint a kor előrehaladtával teljesen rendben lesz már.  Mindezeken túl a verseket már az iskolában megtanulja, hallás alapján, az angol az egyik kedvenc tárgya.

Nem tudunk elég hálásak lenni Baracsy Gabinak, Juditnak és az egész csapatnak azért, hogy ezt a fantasztikus változást lehetővé tették Barninak. Megváltoztatták az életminőségét, más lehetőségek nyíltak meg előtte. Nagyon szépen köszönjük!

A családtagoknak betanított gyakorlatok kapcsán rengeteget nevettünk, közelebb kerültünk egymáshoz mint család.

A Dsmile és mi 

Kisfiamnak tíz évesen volt lehetősége a Dsmile-programon való részvételre. Ezt azonban ő nem élete lehetőségének élte meg. Logopédus gyermekeként „némiképp agyonterapizálva” ez neki kezdetben csak egy újabb terápiát jelentett.

Szájlégzőként már túl voltunk a Buteyko-féle légzésterápián, ami rengeteg pénzt, időt, energiát emésztett fel. Szorgalmasan gyakoroltunk, de abbahagyva a szigorú ritmusú gyakorlást, fiam visszaesett. Persze, mivel orrsövényferdülése is van, a terápia elején nem is ígértek tartós változást. Nyelvlökéses nyelőként megkapta tőlem a konzervatív logopédiai terápiát. Tükör előtt ülve ügyesítettük beszédszerveit, tanultuk a helyes nyelést. Feladathelyzetben kiválóan teljesített, spontán viszont nem használta a tanultakat. Figyelme egyébként is szétszórt, dysgraphiás. Mozgásterápián is részt vett emiatt. Hogy a gyakorlatok hatásfokát fokozzuk, kiropraktőrhöz hordtuk Budapestre eleinte hetente kétszer, majd egyszer, később havonta. Mindez persze alkalmanként 300 km volt oda-vissza. Fogszabályozó szakorvost is kerestünk közben kusza fogazata és progeniája miatt. Lakóhelyünkön ez nem megoldható, így aztán itt is Budapest felé orientálódtunk. Trénert kaptunk, Zsigi viselte is. Aztán kedves ismerősöm kapcsán eljutottunk Pécsre egy igen neves fogszabályozó szakorvoshoz, mivel időközben a Pestre járást már nem tudtuk vállalni tovább. A doktornő viszont nagyon konzervatív szemléletű volt. A trénert letetette, vártuk, hogy fogak essenek ki, valamint kilátásba helyezett fogkihúzásokat. Mielőtt ez megtörtént volna, szerencsénkre kapcsolatba kerültünk Dr. Hermann Gáborral és Baracsy Gabi révén a Dsmile-tréninggel. Végre úgy éreztem, hosszas kálvária után megérkeztünk. A konzultációk barátságos légköre, a holisztikus szemléletmód, a segíteni akarás meggyőzött minket. Persze a Budapestre járást továbbra sem tudtuk vállalni hosszú távon, de erre is kaptunk megoldási lehetőséget. Fogszabályozásra ezentúl Pécsre járunk, egy Hermann doktor által mentorált fogszabályozó szakorvoshoz. Dsmile-tréninget pedig Baján -120 km tőlünk- végeztünk. Vidékiként nagyszerű, hogy nem csak Budapesten van lehetőség erre. Mivel eleinte hetente kellett Dsmile-ra járnunk, az egész családot mozgósítottuk. Nagyszülők és szülők hordtuk felváltva Zsigit. Az első alkalmat megelőzően nem volt túl lelkes. A terapeuta nagymértékű motiválására volt szükség alapvetően ahhoz, hogy eredményes legyen a közös munka. A gyakorlatok változatossága, játékossága – szemben a korábbi logopédiai terápia monoton, már-már unalmas tevékenységeivel- aktív együttműködést eredményeztek.  Az otthoni gyakorlás furmányos módja pedig szintén észrevétlenül motivált. A családtagoknak betanított gyakorlatok kapcsán rengeteget nevettünk, közelebb kerültünk egymáshoz mint család. Szerepcsere történt. A gyermek tanítóvá lépett elő, a szülőkből pedig tanítványok lettek. Zsiginek nagyon pontosan kellett instrukciókat megfogalmaznia ahhoz, hogy azt apa, anya, testvér megfelelően végre is tudják hajtani. Teljes tudatosságra volt szükség, észrevétlenül alakult ki az önkontroll. S az, hogy bevonódtak napi szinten a telekommunikációs eszközök a munkába, már csak hab volt a folyamatban. A videó felvételeket el kellett készíteni, elküldeni, bármikor vissza lehetett nézni. A terapeuta pedig lelkiismeretesen reflektált ezekre. A humor végig áthatotta a munkát, külön köszönet ezért orvosnak, terapeutának. Egy kamasz gyerek esetében ez hatalmas motivációs erő tud lenni. A harmadik hónap végére hatalmas pozitív változást tapasztaltunk. Zsigi testtartása sokat javult, fáradékonysága csökkent. Éjjeli alvása kiegyensúlyozottá vált. Iskolai teljesítményében is javulás történt. Figyelme sokkal összerendezettebb lett. S ami teljesen meglepő volt számunkra, hogy az aktuális szemészeti kontrollon kiderült, nagymértékben javult a szeme. A családtagok számára ez volt az igazolás a munka hatékonyságát tekintve, hiszen orvos mondta ki, eszközökkel bemérve a pozitív változást. Maga a doktornő is csodálkozott. Mozgásterápia hatására ilyen mértékű javulást ő még nem tapasztalt.

Összességében fiúnk – és vele az egész család- életminőségében  javulás történt. Nagyon hálásak vagyunk érte az egész Dsmile csapatnak! Köszönjük!!!

A Dsmile gyakorlatok hihetetlen hatással vannak a testtartásra, légzésre és nyelésre

Ground Force edzőként fontos számomra a mozgás és a helyes mozgásra nevelés. Tudom, hogy az alap mozgások milyen jótékony eredményt okoznak kortól függetlenül és ez kihatással van a személyiségre, önbizalomra és az általános közérzetre is. A Dsmile-ban az alap mozgásokkal fűszerezett orofacialis gyakorlatok személyes tapasztalatom szerint hihetetlen hatással vannak a testtartásra, légzésre és nyelésre. A gyakorlatok egyszerűek, olykor viccesek, a gyerekek és felnőttek egyaránt rajonganak értük. Az elért eredmények dokumentált képeit nézve “eláll az ember lélegzete.

/Baranyi Zoltán/

Hálás szívvel gondolunk az itt dolgozó trénerekre

10 évesen több mint fél év hagyományos nyelvlökéses terápiával a háta mögött kislányunk megnyúlt arca, visszatérő arcüreggyulladása és nyitott szájjal történő rágása miatt kerestük fel a fogászat Dsmile programját.
Hanga lelkesen csinálta a gyakorlatokat, becsülettel töltögette a tünetnaplót, és a csoportos bíztatás, támogató közeg jobban motiválta mint a logopédus által korábban penzumba adott monoton gyakorlatsorok, amiket jóllehet hibátlanul elvégzett, a nyelve változatlanul nem volt a helyén, ha nem koncentrált rá. A zselé és az oral screen készülék, ami az éjszakai szájlégzést gátolta hamar megtette hatását. A tavasszal visszatérő szénanátha sokkal enyhébb formában jelentkezett, az orrhangja tompult, a reggeli ébredéskor tapasztalt fáradtság és karikás szemek eltűntek, hisz zárt szájjal pihentetőbb volt az alvása, az iskolában jobban tudott figyelni.
A mozgásos, tartásjavító gyakorlatok eredményeképpen kevésbé húzta fel egyik oldalt a vállát, még a néptánctanára is megjegyezte, hogy nem annyira görcsös a tartása. Fizikailag és ezáltal érzelmileg is mintha lazábbá vált volna. Az arca enyhe püffedtsége és a ‘long face’ szindróma jelei tompultak, mosolya természetesebb, lágyabb lett.
A folyamat nem zárult még le számunkra, a gyakorlatok beépültek Hanga napi rutinjába, fogmosás előtt öt percet vesznek igénybe.

Hálás szívvel gondolunk az itt dolgozó trénerekre, akik munkájukkal, észrevételeikkel mindig kislányunk fejlődését és belső motivációjának megtartását tartották szem előtt.

Üdvözlettel: Nándori szülők (Réka&Balázs)

3-4 hónap után a problémáim megszűntek

Hanna eredeti problémája: fogcsikorgatás, krónikus fejfájás, állkapocs-ízületi panaszok
Állkapocs-ízületével szakrendelőben is járt, de nem volt eredményes az általuk ajánlott gyakorlat.
Éjszakai harapásemelő pár évig tünetmentesítette, de még mindig szorított és mikor újra előjött, a HermannOrthoba ment el. Ott nem szabályozták, hanem a Dsmile-t ajánlották neki.

„Elvégeztem a tréninget, a problémáim fokozatosan javultak, 3-4 hónap után teljesen megszűntek. Nem jött vissza a krónikus fájdalom azóta sem, csak néha-néha fáj a fejem.
Közgazdász végzettségem van, és szóba került, hogy szeretnék gyerekekkel foglalkozni, hogy ne kelljen ülőmunkát végezni. Említették nekem, hogy lesz képzés és megtetszett az ötlet – belevágtam.
4 hónapos várandósan jártam a trénerképzésre. Nyáron rögtön kezdtem is az első csoportot, június közepén. Liliana lányom így félig-meddig Dsmile-baba lett. 🙂

/Bajnok Hanna/

Éjszaka csukott szájjal alszom és megszűnt a horkolás is

Nagyon hosszú ideje fáradságra panaszkodtam. Úgy éreztem, hogy reggel fáradtan ébredek, nem tudtam kipihenni magam. Felkeltette az érdeklődésem a Dsmile hidetése, és elmentem egy első konzultációra. Az ottani konzultáció során hívták fel a figyelmemet, hogy a számon veszem a levegőt, és feltételezhetően éjszaka horkolok, amit később magam is megfigyeltem. Nagyon nagy elvárásokkal vágtam bele a Dsmile tréningbe, és nem is csalódtam. A Dsmile gyakorlatoknak és a szájmonitornak köszönhetően, már a program elejétől pihentebben ébredtem és a nap folyamán sokkal frissebbnek éreztem magam. Éjszaka csukott szájjal alszom és ennek köszönhetően megszűnt a horkolás is.

/Gerda/

Gabi Pozitív személyisége, mindig bátorító dicséretei, humora végig segített a munkában

A Dsmile programba a száj körüli izmaim feszességének oldása miatt jelentkeztem. Egy 5+5 alkalmas tréningen vettem részt, vagyis 5 csoportos és 5 egyéni foglalkozást tartalmazott a csomag. A csoportos foglalkozások hangulata kellemes volt, olykor kifejezetten vicces. Tetszett, hogy a csoportban megélhettem azt, hogy nem csak nekem nem mennek rögtön a végrehajtandó feladatok úgy, ahogy a trénernek. Jó volt látni, hogy bizonyos dolgokban én vagyok a jobb, más dolgokban a másik. Serkentőleg hatott napi edzéseimre, hogy tudtam, a többiek is készülnek, így én sem maradhatok le. Az egyéni foglalkozások hangulata, ha lehet még kellemesebb volt. Az ösztönző beszélgetések mellett mindig komoly munka folyt. Nem csak azt kérdezte meg a tréner, hogyan haladok, milyenek a tapasztalataim a végzett gyakorlatokkal kapcsolatban, hanem egyéni haladásomat segítő speciális feladatokat is kidolgozott számomra. Kifejezetten tetszett a programmal kapcsolatban, hogy gyakorlatilag az első alkalomtól fogva látványos eredményeket értem el. Minden egyes otthoni „edzés” után éreztem változást, s ezek nem csak számomra voltak láthatóak. A gyakorlatok könnyen elsajátíthatók, bár volt olyan feladatsor, ami első látásra bonyolultnak tűnt, a tréner mindig megtalálta a módját, hogy rávezessen, mi a „nyitja”. Kifejezetten tetszett, hogy legtöbbször a használt hangzó anyag egy-egy vers, s olykor híres költő műve segíti a munkát.

A trénerről

Trénerem Baracsy Gabi volt. Mind emberileg megnyerte tetszésemet, mind szakmailag igen felkészült volt az egész tréning folyamán. Pozitív személyisége, mindig bátorító dicséretei, humora végig segített a munkában. A megtorpanásokon sosem dorgálással, hanem előre mozdító odafigyeléssel segített át.

Összességében nagyon örülök, hogy részt vettem a tréningen. Szemmel látható változásokon mentem keresztül, s a problémáim egy része már meg is oldódott. A többi változáson még tovább dolgozom.

Budapest, 2016. szeptember 6.

Köszönettel:

Vekerdi Andrea

Mindkettőjük esetén nagyon látványos változás következett be


Két gyermekem vett részt a tanfolyamon egy fogorvos ajánlására. Lányom 9, fiam 7 éves volt. Nem nagyon értettem, hogy egy fizikai beavatkozáson kívül mitől mozdulhat meg ujjszopástól deformálódott fogsoruk, de az alapelv, miszerint a testet egységként kezelik, melyben minden elcsúszott „alkatrész”  láncreakcióként további feszültségeket, diszfunkciókat generál, és ezek helyretétele rendezi a korábbi gondokat, nekem nagyon rokonszenves volt, így belevágtunk. Amikor az apjuk meglátta milyen feladatokat csinálnak, csak annyit kérdezett nem kellemes hangsúllyal: „Ettől fog visszamenni a foguk a helyére??!” Javasoltam neki, hogy várjuk ki a végét, hiszen, ha ezt nem csináljuk végig, akkor marad a fogszabályzás több éve és teljes kellemetlensége.

Az elért eredmény a két gyerek esetében némileg eltért, mivel koncentrációjuk, a témához való viszonyuk is más, de mindkettőjük esetén nagyon látványos változás következett be, mégpedig több szinten. Ami közös volt bennük, hogy a program nagyon motiváló, gyerekbarát szemlélete, a tanfolyam szinte végéig napi szintű, szorgalmas, önálló otthoni gyakorlásra sarkallta őket, de emellett több eltérést is tapasztaltam.

Elsőként a lányon fedeztem fel újdonságokat, aki nagyobb koncentrációval és vággyal fogott bele.  Kb másfél hónap után az tűnt fel, hogy a nyelvlökéssel ejtett hangzókat mintha hibátlanul kezdené kimondani és pöszesége is eltűnt. Ezek a kurzus végére teljesen rögzültek is, tehát a korábbi logopédiai problémák megszűntek. A következő furcsa dolog az volt, hogy a születése óta sokat hisztiző lányommal több hete nem vesztem össze, elkezdett a korábbihoz képet jóval simulékonyabbá válni otthon – ez később az éles váltás után egy középútban normalizálódott.  Kb a 3. – 4. hónap fordulóján pedig elkezdtek visszarendeződni a fogai, amitől az arcvonásai is átrendeződtek.

jm-kollazsFiamon mindezt tapasztaltam, de nem ilyen teljességgel és késöbb. Nála is a logopédia volt az első jel, de neki a kicsit kevesebb koncentrációval maradt egy kevésbé tiszta hangzója. A jellemváltozás is megjelent, amennyiben ő születése óta nagyon simulékony, konfliktuskezelő, problémáit lefojtó alkat volt, ekkor azonban elkezdett nagyon határozott önálló véleményt formálni és egyre többet ütköztünk. Azóta ez is talált egy középutat. Nála sokkal később kezdtek el a fogacskák visszarendeződni, de a folyamat itt is megindult.

A csapat nagy összetartással, kedvességgel, igazi barátsággal kezelte kislányomat

Kedves Dsmile csapat! Szeretnénk kislányommal megköszönni nektek azt a sok munkát, amit  fejlődésébe, mosolyának szebbülésébe befektettetek. Számára mindig örömteli, élményben dús foglalkozások voltak a csoportórák. Feltöltődve, energiától telítődve jött ki az órákról. Számunkra és a közvetlen környezetünk számára pedig megdöbbenés volt, amikor látványosan elkezdett átrendeződni a fogazata. A kuszán álló metsző fogai 3 hónap leforgása alatt gyönyörű, egy síkba rendeződő fogazattá alakult.

A mindennapi gyakorlás nem volt megterhelő lányom számára, persze időnként voltak kivételes alkalmak, de kinek nincs ilyen – szívesen csinálta végig a feladatokat nap, mint nap. Szülőként egy dolgot hiányoltam csak, hogy nem tudtam segíteni a pontos testhelyzetek beállításában, hiszen nem voltunk bevonva a “titokba”. Ahogy a tréning elején megbeszéltük, bíztam a lányomban, ráhagytam a feladatokat, de menet közben néha ki-kiderült, hogy némely feladatot nem precízen végez otthon. Amennyiben tudtam volna a feladatot, a testhelyzetet, hogy pontosan melyiknél mire kell figyelni, mert az növeli a hatékonyságot, akkor még intenzívebb lehetett volna a fejlődés.

A csapat nagy összetartással, kedvességgel, igazi barátsággal kezelte kislányomat, amelyet külön köszönök, hiszen bizalmasai lettek. Az eredmény pedig akkor jó, ha ezek a feltételek megvannak egy kisgyermek életében.

Kívánom Nektek, hogy minden elkövetkező kis pácienseteknek hasonló sikere legyen, mint amit magunknál tapasztaltunk!

Üdvözlettel,
egy már nagyon szép, büszkén mutatható fogsorú mosollyal rendelkező kislány anyukája

 

Teljesen tünetmentes lettem

Fájt az állkapocs-ízületem, a derekam és a bal lábam is. Évekig hordtam harapásemelőt. A fejem is gyakran fájt és nem múltak a problémáim. Ahogy elkezdtem a Dsmile-t, másfél hónap után csökkentek a fájdalmaim, majd el is múltak. Teljesen tünetmentes lettem.

/Raffaela/

Az utolsó alkalomra teljesen rendbe jöttem

2014. augusztusában a bal alsó hetesem elkezdett fájdogálni. Illetve nem is a fogam, hanem egészen lent, a gyökerek csúcsa alatt. Elmentem fogorvoshoz. Nem látott semmi különöset. Bárcsak ennyi lett volna. Elkezdődtek a fúrások, gyökérkezelések, tisztítások. És semmi, sőt, egyre rosszabb lett. Az arcom elkezdett feldagadni. Az ínyem szintén. Már nem a szép egészséges rózsaszín volt, hanem teljesen elfehéredett. Novemberben már nem bírtam tovább. Ekkor kb. napi két órát tudtam aludni. Nem bírtam a fájdalommal. December elején arra jutottam,hogy elég, egy fog sem ér ennyit. Kihúzták. A seb nem gyógyult, mert annyira fel volt dagadva az ínyem. Közben már a jobb alsó hetesem is gyökér kezelték. Teljes éjjeleket virrasztottam át a kínok miatt. Az alváshiány miatt volt, hogy nem tudtam dolgozni. Ekkor már persze a sokadik orvost jártam. Ekkor már a hatosom alatt is fájt és kezdett az állvonalam. Néhány napra rá az állkapocs csontom egészében. Januárban már az egész fejem feldagadt. Az ínyemről nem is beszélve. Már annyira feszített, hogy úgy éreztem szétszakad. Szerencsére a hőemelkedésem elmúlt. De a pokol még csak ekkor kezdődött. Szépen lassan eljutottam oda, hogy heti 3-4 éjszaka sikerült már csak pár órát aludnom. Pokoli volt, tényleg. Ekkor enni már nem tudtam. Csak pépes ételeket. Az állkapcsom elkezdett kattogni. Még jobban megijedtem. A legrosszabb az volt az egészben, hogy augusztus óta – egy doktornőt kivéve – akárhova mentem, mindenhol közölték velem, hogy nekem semmi bajom, és nekem NEM FÁJHAT. Előjegyeztek állkapocs vizsgálatra. Öt hét várakozás után. Bementem. Köszöntem. Elmondtam volna én, hogy mi a problémám, de a második mondatom után belém fojtották a szót. De legalább rögtön megvizsgálnak. Ez után jött a döbbenet. Az állkapcsomra tette az orvos a kezét, majd az volt a feladatom, hogy nyissam ki a szám nagyra. Kétszer kinyitottam, majd összezártam. És itt a slussz poén. Ez volt a vizsgálat, közölték, hogy nincs semmi bajom. De menjek le a sebészetre, megnézik, hogy mit és hogyan alakítsanak át, és menjek vissza, mert fogszabályzóra van szükségem. Ekkor hagytam ott az intézményt. Kérdem én, hogy, ha nincs semmi bajom, akkor miért is kell az egész fejem átszerkeszteni? Így jött ismét egy magánorvos. És végre foglalkoztak velem, az állkapcsommal. Kaptam harapásemelőt is, és sajnos muszáj volt, de fájdalom csillapítót, és izomlazítót. Gyógyszerellenes vagyok, de nem volt választásom. A vizsgálat végére értünk. A doktor úr megtette, amit lehetett. De mivel nagyon messze voltam attól, hogy jó legyen – bár a gyógyszerektől legalább a beszéd ment– átirányított dr. Hermann Gáborhoz.

És innen indult ennek a történetnek a vége és egy új kezdete. Gábor közölte, hogy, ha én kérném sem adna fogszabályzót, nekem a DSmile kell. Úgy voltam vele, hogy ok. Én elhiszem. Tovább keresgéltem persze egyfolytában, hogy mi és hogyan lehetne a  megoldás, de láttam, hogy érdemben már sehol nem tudnának rajtam segíteni, ez az utolsó esélyem. Más helyet senki nem tudott ajánlani. Belevágtam. Emlékszem, amikor Gabinál voltam az első alkalomkor, nem nagyon értettem, hogy miért kell ezeket a teszteket megcsinálnom. De biztos jó okkal van, és a lényeg, hogy végre elkezdődjön a tréning. Nem volt visszaút, így célul azt tűztem ki, hogy az esküvőmön tudjak enni. Vicces, igen, de joghurtokon és áztatott pékárukon élni hónapokon át nem az. De legalább már beszélni tudtam. (Áprilisban kezdtem a tréninget és június 30-án házasodtam.) A tréningről hosszasan nem írnék. Az órák jó hangulatban teltek, sokat nevettünk saját magunkon IS. Vártam a csütörtököket. És a heti fixalkalmak ellenére módosítottuk az időpontokat azokon a heteken, amikor a többségnek szüksége volt rá. Ez nagyon sokat jelentett. Azt nem felejtem, amikor azt kaptam házi feladatnak, hogy rágjak el egy almát! Ilyen képtelen ötletet!!!!!!!!! Szót fogadtam, és megpróbáltam. Hát nem lett jobb… Gabi nem hagyta magát, és megint megkaptam a következő héten, hogy rágjak. Megint nem lett jobb. De utána… Már tudtam aludni!!! Beszélni. És lassacskán már nem kellett beáztatnom az ételeket, és lepürésíteni. Igazán nagy változást először a 10 alkalmas csoportos tréning második harmadában éreztem. Az utolsó alkalomra pedig teljesen rendbe jöttem. ÉS ETTEM a nagy napon!!!!!!!!! Őszintén: vannak napok, amikor a napi 10 perc kimarad. Őszintén: az esküvői őrült készülődés és kapkodás előtt sok-sok gyakorlás kimaradt. És őszintén: teljesen nem múlt el. Van olyan, hogy egyáltalán nem fáj. Amikor viszont érzem, hogy nem az igazi, akkor aznap feltétlen gyakorlás. A végén pedig egy kis hengerezés. Hogy az milyen jó!!!!!!!!!! Most olykor fáj, de együtt lehet vele élni. Nem válogatom, hogy miket eszem. Ha kétszersülthöz, nyers karalábéhoz, vagy almához van kedvem, megeszem, legfeljebb este többet hengerezek.

Az arctornával a szájlégzésem is csökkent, illetve az arcom is sokat változott

Kedves Gabi, kedves Feri!

Nagyon régóta (majdnem 20 éve) ferdék voltak a metszőfogaim, amik tovább romlottak. Ennek kapcsán döntöttem a fogszabályozás mellett. Több orvost is végig jártam, végül egy ismerős ajánlására jutottam el a HermannOrtho rendelőbe. A metszőfogak szabályozása mellett az alsó állkapcsot is szerették volna előrébb húzni, ennek kapcsán ajánlották a Dsmile programot. Amikor elolvastam az ismertetőt, nagyon megtetszett, hogy komplexen foglalkoznak az egész testtel és tartásjavítás is van a programban. Az is szimpatikus volt, hogy eszerint akár napi 15 perces gyakorlással is eredményre lehet jutni. Így is van! Nálam gond volt az előrebillent medencével, az egész testem enyhén előre dőlt állapotban volt mozgás közben, és a fejemet is előre nyomtam. Ezen kívül a felsőtestem, főleg a váll, nyak és a hát felső része volt nagyon merev. Valamint sokszor szájon át lélegeztem. Egész életben sokat sportoltam, ezért még fontosabbnak éreztem a problémák kezelését. Nagyon sokat segített a program, a vállam, nyakam, hátam nagyon sokat lazult, és a tartásom is sokat javult. Ez még nem lett tökéletes, köszönhetően lustaságomnak, mert sajnos a program vége felé egyre kevesebbet gyakoroltam. Az arctornával a szájlégzésem is csökkent, illetve az arcom is sokat változott.Ismétlést is tervezek, szeretnék itthon újra gyakorolni.

Nagyon hálás vagyok Gabinak és Ferinek a sok segítségért és hogy megismerhettem ezt a programot!

/Enikő/

Az állkapcsom kattogása azonnal megszűnt

Mit segített a Dsmile tréning?

4 éve volt egy strokom, folyamatos rehabilitáció után maradandó károsodásaim: afázia, látótérkiesés, idegrendszeri alvászavar. Fejlődésem érdekében javasolták a logopédiai foglalkozások mellett a fogszabályzást, mely utókezelésként is nagyon hasznosnak bizonyult. Fizikai és mentális állapotom is javult. Dr. Hermann Gábor javasolta a Dsmile tréninget is a fogszabályzáshoz, mely eredményeként 1 év alatt javult:

  • a kommunikációm
  • az alvásom
  • a látótér kiesésem
  • a szorongásaim
  • a fejfájásom erőssége

Afáziásként olykor a beszédem és írásom is hibás. Egyre kevesebbszer akadozik a kommunikációm. Sok mindent elfelejtettem. Olvasás után már jobban emlékszem a történetre.

Az alvás nehézsége az agyi történése oka. Ennek javítására az orvosok csak gyógyszert tudtak adni. De ez a terápia segített, erős fizikai megterhelés nélkül. Könnyebben megy a tanulás és a feszültségmentes alvás. Amin ezelőtt a fizikai terhelés sem tudott segíteni.

A látótérkiesés, amit meg sem próbálták korrigálni, az előző vizsgálaton nem mondtak javulást. Azonban egy évvel később a vizsgálatom alapján szélesedett a látóterem.

A hátamat gyerekkorom óta nem tudtam egyenesen tartani. Emiatt gyakran fájt a fejem. Ezt a koncentrálás és a stressz is erősítette. A megadott gyakorlatokat otthon rendszeresen csinálom. Pár hónap alatt jobb lett a tartásom. Kevesebbet fáj a fejem és sokkal nyugodtabb vagyok. Jobb a közérzetem, többet mosolygok és szebbnek érzem magam.

A fogszabályozó kényelmetlensége ellen az arc tornáztatása szintén segít, csökkenti a fájdalmat. Az állkapcsom kattogása azonnal megszűnt.

Érezhető a javulás és sokat köszönhetek nekik!

/Júlia/

A napi egy doboz cigaretta is lecsökkent napi 2-3 szálra

Kusza fogazatom és fogcsikorgatásom miatt kerestem meg a HermannOrtho Rendelőt és kezdtem el a fogszabályozási kezelést. Akkor hallottam Dr. Hermann Gábortól, hogy váll, nyak, fej  és hátfájásom összefügghet a fogazati problémáimmal. Az Ő javaslatára kerestem meg a Dsmile tréning munkatársait. A vizsgálat alatt ráébredtem, hogy megoldást tud adni számomra ez a módszer. Minden fájdalmam elmúlt a tréning ideje alatt. A napi rendszerességgel végzett gyakorlás meghozta eredményét elég rövid időn belül! Testtartásom is jelentősen javult és mások is észrevették az előnyös változásokat. A napi egy doboz cigaretta is lecsökkent napi 2-3 szálra. Nekem ez is nagy eredmény!

Köszönöm!

/Zsanett/

Alvajárása teljesen megszűnt, az iskolai eredményei is javultak

Kislányunkkal többször megkerestünk gyermekorvosokat, fül-orr gégész szakorvosokat, mert mandulái óriásira duzzadtak. Szinte le sem lehetett látni tőlük a torkán. Szerencsénkre műtétre nem került sor, azzal nyugtattak meg minket, hogy kinövi. A helyzet nem változott és egyre komolyabb problémát jelentett, mert nem hallott jól, állandó felső légúti problémáikkal küzdött. Emellett gyakorta alva járt és fáradékony volt.

A tréning során mandulái végre kisebbek lettek, alvajárása teljesen megszűnt, az iskolai eredményei is javultak. Már zajos helyen is jól hallja, amiről beszélünk, sokszor “túl jól”!

Meg voltunk és vagyunk elégedve az elért eredménnyel

Kislányunk egyik foga nem bújt ki ezért nagyobb figyelmet szántunk rá, hiszen a többi foga is „girbe-gurbán” bújt elő. Mivel bulldog harapása is volt több fogszabályozó rendelőben is jártunk vele. Kicsi kora miatt mindenhol elutasítottak bennünket, hogy majd későbbi kezelést javasolnak, illetve nem fogjuk megúszni a műtétet sem. Keresgélésünk során találtunk dr. Hermann Gáborra, aki műtét nélkül kezelte a kislányunkat. Rendelőjében a légkör olyan barátságos volt, hogy a gyerek is szívesen vett részt a kezelésekben. Ujjszopás leszoktatása miatt kerültünk a Dsmile-ba, ahol az első alkalom után láthatóvá vált a tanulási és írásképének javulása. Meg voltunk és vagyunk elégedve az elért eredménnyel, hiszen elértük a célt, amiért idejöttünk. Sok egyéb dolgot is magára szedett, mint pozitív hozadékot pl. a biztonságos közeg miatt javult a figyelme, az önállósága. Magabiztosabbá vált, melyet a kollégák hozzáállása is erősített a gyermekben. Az ujjszopásról leszokott és ennek mindannyian nagyon örülünk. Még két kisebb gyermekünk van, akiket biztosan el fogunk hozni a tréningre, ha elég nagyok lesznek hozzá.

Viktória a tréning során határozottabban jobban teljesített az iskolában

Én a munkám során kerültem kapcsolatba a fogszabályozással. Ennek hatására feltűnt, hogy Viktória lányom fogai nem megfelelően nőnek. Egy beszélgetés során dr Hermann Gábortól hallottam arról, hogy a fogszabályozásban nem csak a fogak konkrét eszközökkel való alakítása a lényeg. „Doktor Úr” teljesen más megközelítésben nézi-vizsgálja, komplexebben gondolkodik a fogszabályzás folyamatáról és hatásairól. Ő javasolta nekünk, hogy a fogszabályozás megkezdése előtt végezze el kislányom a Dsmile tréningprogramot. Én nap, mint nap látom a gyerekem, de a legmegdöbbentőbb az összefoglaló órán készült fotó és a kezdetekkor készült kép közötti tartásbeli eltérés. A program kezdetén és a csoportos foglalkozások végén, 3 hónap múlva, az ismerkedéskor készített fotó és a kurzus befejezése kori fotó rendkívül szignifikáns a különbség. Biztosan összefügg, októberben kezdte a Dsmile tréninget, kicsit később kapta a fogszabályozóját és kevesebb, mint 1 éven belül véget is ért a kezelés, nincs eszköz a szájában! Viktória a tréning során határozottabban jobban teljesített az iskolában és testtartását, azóta is könnyen kontrollálja a megszerzett tudásának köszönhetően. Bizalommal javaslom mindenkinek ezt a fajta egységes rendszerbe foglalt tréninget/kezelési sorozatot. Rendkívül hatékony és célratörő megoldást nyújt mindenkinek.

Köszönöm a lehetőséget és a mindenre figyelő közreműködést.

A kezelések eredményei kedvezően alakították gyermekünk fogazatát

Kisfiunk másfél éves korában kiütötte az első fogát, ami miatt a maradó fog ferdén nőtt ki. Már akkor tudtuk, hogy egyszer eljön az idő és szabályozni kell a fogsorát. Egyik óvodástársunk ajánlotta Dr. Hermann Gábort, így esett rá a választás, amikor eljött az idő. Gábor első körben a Dsmile-t javasolta, mint a kezelés első fázisa, így kezdtük el a Dsmile tréninget. Kisfiunk sokszor tartotta nyitva a száját, olykor még ma is előfordul ez. Jó volt az előtte-utána fotó, mert ott valóban lehetett látni a változásokat. A tréning során a gyerek nem lelkesedett, de a családot a cél vezette és az otthoni támogatás a gyakorlatok elvégzésében összességében mégis eredményt hozott. (Ma már nagyobb gyerekként lelkesebben dolgozna önmagáért…) A rögzített fogszabályozást még nem kellett elkezdeni, mert az eddigi kezelések eredményei kedvezően alakították gyermekünk fogazatát.

A gyakorlatok változatosak, egyszerűek, de kisebb-nagyobb kihívást adnak.

Én állkapocskattogás, -szorítás és éjjeli fogcsikorgatásból adódó fognyaki kopás miatt kerestem fel a HermannOrtho rendelőt. Dr. Hermann Gábor szakszerű és alapos vizsgálata után a Dsmile csoporthoz irányított, mivel megállapította, hogy nekem elsősorban nem fogszabályozásra, hanem a Dsmile tornára lenne szükségem. A Dsmile konzultációra 2015. decemberén került sor. A kattogás mellett akkoriban erős derék és nyaki fájdalmam, gyakori fejfájásom, refluxom, fáradékonyság és enyhe koncentrációs nehézségeim voltak. A vizsgálatot Gabi végezte. Ami nagyon tetszett az állapotfelmérésen, hogy az egész olyan alapos és összetett, ugyanakkor vicces és játékos volt. A 10 alkalomból álló egyéni tréninget végül 2016. július végén kezdtem el. Javulni szerettem volna, így a tréninget amennyire tudtam, komolyan vettem, heti 5-6 napot gyakoroltam.

Első körben a gyakorlatok változatosak, egyszerűek voltak, ugyanakkor mégis kisebb-nagyobb kihívást adtak. A kezdetben játékosnak megélt (a gyermektornára ugyanúgy, mint a jógára vagy Pilates-re emlékeztető) gyakorlatok idővel a legjobb társaimmá váltak. Míg az elején csak feldobott az a tény, hogy valami érdekes gyakorlatot csinálok, idővel már elkezdtem érezni azt is, hogy melyik és mikor esik jól. Tudtam, hogy ha stresszes napom volt, akkor jól fog jönni a hengerezés; ha lent volt az energiám, akkor aznap beiktattam a Boldog Babát, utána pedig a Bogarat a hátán; ha pedig jól esett a gőzt kiengedni, akkor pedig „Ááá”-ztam egy adagot.

Fokozatosan felépített, könnyen elsajátítható és változatos gyakorlatokból állt a tréning. Ha az ember szorgalmas -márpedig nem nehéz annak lenni, mert tényleg napi 10-12 perc gyakorlásról van csak szó-, akkor testi, érzelmi és szellemi javulás is várható. Eleinte talán félve, de idővel egyre jobban megszerettem a hanggal, hang kiadásokkal történő feladatokat. A mozgás és hang együttes használata és annak eredményessége nagyon meglepett. Amikor magamban voltam és hangosan felolvastam, kifejezetten feltöltött.

A feladatokat rugalmasan és kreatívan lehet az otthoni gyakorlás alatt kombinálni, így nem lesz egyhangú és unalmas a dolog. Ez nálam fontos tényező volt abban, hogy a kért rendszerességgel, kitartóan tudtam csinálni a feladatokat. Ami egyhangú és színtelen azt nehezen tudom sokáig csinálni, még akkor is, ha jót tesz.

Nem Budapestről jártam az egyéni tréningre, ezért sokszor nem is tudtam heti szinten elmenni a következő időpontra. A rendszeres gyakorlás és Gabi rugalmas hozzáállásának köszönhetően kicsit nyújtottabban, de gond nélkül tudtam végig csinálni a tréninget. Tavaly két nagyon közeli hozzátartozómat is gyászoltam, így nemcsak fizikailag, de lelkileg is nehéz időszakban kezdtem a Dsmile-ban a közös munkát. Saját magamat megfigyelve arra jutottam, hogy a gyakorlatok a testet harmonizálva a közérzetre, érzelmekre, kedvre is hatást gyakorolnak. Hónapok távlatában így történhetett az, hogy idővel nemcsak fizikailag, de lelkileg is kiegyensúlyozottabb lettem. Ami nem tetszett annak hangot tudtam adni, ami pedig érdekelt annak utána mentem. Szerintem ez is segített és visszahatott a torna eredményességére.

Úgy, hogy más egyéb mozgást minimalizáltam a kezelés időszakára (szerettem volna látni, mi a hatása ennek a módszernek), a fél évvel korábbi tüneteim 2017. februárjára az alábbiak szerint változtak:

Állkapocskattogás

Az állkapocs- és az ehhez kapcsolódó izmok valószínűleg visszarakták a helyére az állam. Az alsó állkapcsom ugyanis most pár milliméterrel előrébb zár, mint korábban. Ebben az új helyzetében már nem kattog. A rágáskor még igen, mert akkor a fogak visszakényszerítik a régi helyzetébe. Ennek a kiküszöbölésére fogorvos segítségét fogom kérni, ez lesz az idei teendőm.

Állkapocsszorítás és éjjeli fogcsikorgatás

Az állkapcsom korábban sokszor be volt állva és fájtak is a körülötte lévő izmok. A stressz mostmár nem oda koncentrálódik, így szerintem éjjel sem szorítok már annyira. A fognyaki kopásom nem rosszabbodott, ami egyelőre nekem elég.

Egyéb tünetek

  • Az említett derék és nyaki fájdalmaim elmúltak.
  • A Refluxom ősszel teljesen elmúlt, azóta egyszer jött csak egy pár napra vissza.
  • A fejfájás, fáradékonyság és a koncentrációs nehézségek enyhülése az 1-2. hónap körül már érezhető volt. Azóta pedig lényegesen lecsökkent. Ritka látogató lett nálam mind.

/Zsuzsa/

Csak javasolni tudjuk mások számára is ezt a hatékony módszert!

Kislányunknak logopédiai és ortopédiai problémái voltak. A szájlégzéshez párosult a nyelvlökéses nyelés is. Egyik ismerősünk kisfia járt a Dsmile tréningre és Ők és Dr. Kovács Gellért, osteopata orvos javasolták, hogy keressük meg Gabiékat. A tréning ideje alatt kislányom szorgalmasan gyakorolta a vicces feladatokat, melyet otthon is betanított a családtagoknak. Dr. Kovács Gellért, osteopata orvos legutóbbi kontroll vizsgálata alapján javulást látott a testtartásban és a gyermek állapotában. A 10 alkalom letelte után visszaigazolta az elért javulást és további foglalkozásokat javasolt. Jelenleg az egyéni foglalkozásokra járunk, és csak javasolni tudjuk mások számára is ezt a hatékony módszert!

A 9 éves Janka Anyukája

Említésre méltó az „S”, „Sz” hangzók látványos javulása

Ami említésre méltó, hogy a gyermek testtartásában történt némi változás. A szájmonitort nem használta, nem bírta megszokni. Észrevehető és említésre méltó az „S”, „Sz” hangzók látványos javulása a nyelv szájpadlásra szoktatása által. Élvezte a gyakorlatokat, amelyek viccesen és kreatívan vannak összeállítva. A tréning során elengedhetetlen a szülő fegyelmezettsége a gyerek motivációjának fenntartása érdekében. Fontos, hogy a szülő támogassa és figyelemmel kísérje, hogy minden nap gyakoroljon a gyerek. A tréning egyik eszköze az SMR henger, melyet ma már az Apa használ, amikor a háta fájdogál.

A doktornő javaslatára kerestük fel Gabriellát

Hannus tompalátó gyermek. A nyelvét gyakran “kint felejtette”, nyitott szájjal lélegzett. Logopédiai segítséget kapott magán úton alig hallható beszédhibája miatt, közben pedig Ungváry Lilla doktornőhöz jártunk szemtréningre. A doktornő javaslatára kerestük fel Gabriellát. A várt “elvárás” részünkről az volt, hogy arc izmait tornáztatva a szem környéki izmok is rendeződnek, ezáltal javulhat a látás. Gabriella igazolta, a beszédhibát, és ezen kezdtek el dolgozni. A nyelvet erősítették, rakták a “helyére”. Szájmonitort kapott Hanna, hogy az orrán vegye a levegőt.A tréning összességében jó volt, bár a szemproblémánkon elég keveset tudott javítani. Sajnos ettől összetettebb a probléma.

/Hanna Édesanyja/

Már a 3. alkalmat követően jelentős változás volt megfigyelhető

A lányomnak óvodás korától gond volt a légzésével. Folyamatosan a száján keresztül lélegzett, mert az orrán nem kapott rendesen levegőt. Később a nagy garatmandulák miatt, az alvásnál már a szájlégzés is nehezített volt .Több módszert kipróbáltunk, de sajnos ezek egyike sem hozott olyan eredményt, amellyel a manduláit megmenthettük volna. A mandulaműtét a légzés problémáját részben megoldotta. Ezt követően, a fogváltás egy rendkívül kusza felső- és alsó maradandó fogazatot eredményezett. Ez a kuszaság, a lányom ekkor még nem igazán zavarta, de én szerettünk volna megoldást találni. Abban szinte biztosak voltam, hogy  fogszabályozás szükséges, amit több fogorvos is megerősített. Ezért elkezdtem ebben az irányban kutakodni. Hosszú keresgélést követően az interneten találtam rá a HermannOrtho Professzionális fogszabályozásra. 2013 májusában kerestük fel először a rendelőt, ahol korrekt, részletes tájékoztatást kaptunk a lányunkat érintő fogszabályozás folyamatáról.  Először a felső állkapocsívet kellett tágítani, valamint csökkenteni az alsó állkapocs hátrahúzását. Ekkor vetődött fel a Dsmile tréning lehetősége is, amelynek segítségével egyebek mellett javítható az állkapocs hátrahúzása is. Gabi egyéni foglalkozások keretében kezdett el foglalkozni a lányunkkal. Mivel akkor már nyári szünet volt az iskolában, a tréningek heti 1 v. 2 alkalommal voltak. A tréning eredményeként, rövid időn belül csökkentek az éjszakai horkolások, a toka és a szomorú szemek kezdtek eltűnni, az egész arca élettel telibb lett, megváltozott a fejtatása. A Dsmile gyakorlatok hatására annyira megváltozott az egész arcberendezése, hogy több ismerős is megjegyezte, hogy milyen szép lett a lányunk arca.
Jelenleg, az alsó állkapocs jobbra húzásának megszüntetése céljából, intenzíven  gyakoroljuk a Dsmile speciális nyelvedző gyakorlatait.
Időközben kisfiammal is elkezdtük a Dsmile-t, a nagyon gyakori szájon át történő légzés és a gyakori orrdugulás, orrváladék megszüntetése miatt. Már a 3. alkalmat követően, az arcberendezésében, nála is jelentős változás volt megfigyelhető.

/Fanni édesanyja/

Összességében javult az életminősége

Évek óta nem múlt el Réka orrfolyása, annak ellenére, hogy orvosilag minden lehetséges okot kizártunk. Beszédhibát is észleltünk nála, több éves óvodai logopédiai kezelés után is. A kiskori arca megnyúlt, gyakran vett a száján levegőt. Nagyon karikásak voltak a szemei, felső 1-es fogai hangsúlyosan előbbre álltak. Korábban próbálkoztunk éjszakai fogszabályzással, de a szájlégzés és az orrfolyás miatt ez nem vezetett eredményre. Ezért gondoltuk úgy, hogy miután kinőttek Réka maradó fogai megpróbálkozunk a rögzített fogszabályozóval.A HermannOrtho rendelőt barátnőm ajánlotta, akinek mindhárom gyermekét ott kezelték. A HermannOrtho szakemberei tanácsolták Rékának a Dsmile tréninget.
Jó hangulatú, élvezetes tréningen vett részt Réka. Mindig szívesen ment és az otthoni gyakorlás is könnyen ment. Az eredmények önmagukért beszélnek: megszűnt az orrfolyás, elmúltak a karikák a szeme körül, tisztult a beszéde, kiegyenesedett a tartása, javult a fizikai teljesítőképessége.

Összességében javult az életminősége!

/A 13 éves Réka Anyukája/

A felső fogsor billenése jó irányba mozdult

– Mi volt, ami zavart benneteket?( fogazat, nyelv, légzés, logopédia, ortopédia, stb)
Nem haladt a fogszabályozás

– Miért indultatok el a fogszabályozás felé?
Szép fogsort szerettünk volna gyerekünknek

– Hogyan jutottatok el a Dsmile-ba?
A Hermannortho felől, illetve Csíky Ferenctől

– Mik voltak a tréninggel az elért eredménnyel kapcsolatosan a meglátásaitok? (testtartás, nyelvlökés, logopédia, fogszabályozás)
A testtartás egyenesedett. A felső fogsor billenése jó irányba mozdult.

Sokat változott az arca és a száj körüli izomzata.

A Dsmile tréninget dr. Hermann Gábor javasolta, akihez fogszabályozásra járunk Katával. Szűk ívei és nagy maradó fogak bújtak ki a fogváltás során, ezért szükségét éreztük a fogszabályozásnak. Emellett Kata hajlamos volt a szájlégzésre.
8 évesen még nem mérte fel, hogy a dolgok érte vannak ezért sokszor elmaradtak az otthoni gyakorlások. Viszont társaságban nagyon szerette csinálni és nagyon mulatságosnak találta a gyakorlatokat. Mikor látta, hogy egy felnőttnek sem megy könnyen a gyakorlat, de neki sikerült az mindig sikerélmény volt a számára.
Sokat változott az arca és a száj körüli izomzata. Hokizik így nehezen összeegyeztethető a tréningre eljutás. Nem múlt el teljesen a szájlégzése, de míg a tréningre járt határozottan jobb lett. Sajnos Kata sokszor veszi a szájába a kezét ezért sűrűn vannak légúti megbetegedései. Reméljük, ahogy nagyobb lesz az is elmúlik és a szájlégzés is rendeződni fog.

Csukott szájjal alszik és kipihentebben ébred

Kedves Gabi és Feri!

Nagyon köszönöm, amit eddig is tettetek a kislányomért. Hálám jeléül hadd írjak pár szót, amely talán segít egy-két kételkedő szülőnek a döntésben, hogy vállalja-e a Dsmile programot.

Zsófi 9 éves, fogai kuszák, nem jól zár az állkapcsa és szájlégző. Számára a legnagyobb motiváció az volt, hogy csökkenjen az allergiája, mely a nyári hónapokban nagyon megkínozza őt. Az alvás abban az időszakban különösen nehéz feladat. Zsófi korábban is nyitott szájjal aludt, én nem gondoltam az allergia és az nyitott szájjal alvás összefüggésére eddig.

Kislányom végigcsinálta a 10 alkalmas csoportos foglalkozást. Arca láthatóan megváltozott, annyira, hogy az még nekem is szembeötlő, annak ellenére, hogy én minden nap látom őt. Ami pedig a legfontosabb, hogy csukott szájjal alszik és kipihentebben ébred. Most az egyéni foglalkozásokra járunk és tökéletesítjük, amit megtanultunk.

Kíváncsi vagyok, hogy idén könnyebben vészeljük-e át az allergiás időszakot. Nagyon bízom benne! Mert az eredmény, amit elértünk magáért beszél.

Köszönöm,
Grőgerné Inhoff Edina

A Dsmile terápia óta a testtartásom szinte azonnal elkezdett változni

Történetem 4 évre nyúlik vissza. Amikor is fogat kellett húzni. Sajnos a hiányzó fog és fogsorom úgy mozdult, hogy innentől nem volt a fogaimnak érintkezése. A 4 év kezelés alatt próbálkoztunk harapásemelőkkel, izomlazítókkal, de az eredmény ideglenes volt, vagy elmaradt. Aludni 2-3 órákat tudtam hetente. A Dsmile terápia óta a testtartásom szinte azonnal elkezdett változni a görbeségből egyből felegyenesedtem. A közérzetem javult, aludni hol többet, hol kevesebbet tudok, de már minden nap van, van hogy 10 órát is. A tréninget folytatni szeretném, illetve a tartós javulás érdekében megpróbálkozunk újra harapásemelőkkel.

Laci

Share This