+36 70 417 6453 / Cím: H-1032 Budapest, Váradi utca 24. [email protected]

Mi is az a Baracsy Tréning?

A hagyományos logopédiai kezelés sajnos nem minden esetben jelent megoldást. Vannak összetettebb problémakörök, amelyek komplex segítséget igényelnek. A megfelelő kezelés jelentősen javíthatja önbizalmunkat, énképünket, és ami talán ennél is fontosabb: jobb életminőséget hozhat. Az olyan banálisnak tűnő problémák, mint a fogcsikorgatás, a horkolás, vagy épp az állkapocsízületi fájdalom általában mind a beszédszervi izomzat helytelen működésére vezethető vissza.

A Baracsy Tréning ott kezdődik, ahol a hagyományos logopédia véget ér, és olyan problémákra nyújt megoldást, amelyekkel szemben a logopédia eszköztára kevésnek bizonyul. A Baracsy Tréning alapja a logopédia, azonban hatékonysága messze túlmutat azon. A fejlesztések során a myofunkcionális és orofaciális terápia, gyógypedagógia, beszédtechnika, légzésterápiák, funkcionális fogszabályozás, pilates elmélet és gyakorlati tapasztalatait vontuk össze. Hosszú évek kutatásának és fejlesztésének eredményeként pedig megszületett a logopédia előszobája, a Baracsy módszer.

A módszer lényege

Baracsy Gabriella (logopédus, gyógypedagógiai tanár, beszédtechnika-tréner, prezentációs- és kommunikációs tréningvezető, kommunikációs- és beszédtréner, VoiceGym instruktor és  Buteyko légzésterápia-felhasználó) a Funkcionális Komplex Módszertanát, 25 év tapasztalata, és több éves kutatómunka után 2014-ben mutatta be hivatalosan a szakmai közönségnek. Azóta több mint 1000 páciensnek segített már logopédiai és mozgásfejlődési rendellenességek, lemaradások kezelésében, gyógyításában. 

 
Módszerének lényege, nem csak az adott, problémás területre koncentrál, hanem az egész testet és a funkciók közötti összefüggéseket figyelembe véve közelít a megoldáshoz. Intenzív mozgásos gyakorlatokkal, és orofaciális tréninggel az agy stimulálásán keresztül visszavezeti a pácienst egyfajta csecsemőkori kiinduló állapotba, letisztítva róla minden hibás lerakódást: magával hozott fejlődési rendellenességet, helytelenül rögzült szokásokat,  az élet folyamán szerzett sérüléseket. Ebben a letisztult állapotban újratanítja az idegrendszert az adott funkció ellátására, most már a működésének megfelelő módon. 
 
A tréning egy 6 hónapig tartó folyamat, de az új mechanizmusokat használni kell. Ennyi idő szükséges az idegrendszernek és az izomzatnak a letisztuláshoz és az új, megfelelő módon való működés megtanulásához, rögzüléséhez. Az első 3 hónap alatt intenzív gyakorlásra van szükség. 10-12 héten keresztül találkozik a páciens a terápiás tréning oktatóval. Heti egy órás terápia és napi 10 perc otthoni gyakorlás már meghozza a kívánt eredményt. A második 3 hónap már az otthoni ismétlés időszaka, minden héten 2-3 alkalommal szükséges az otthoni gyakorlatokat elvégezni ahhoz, hogy hosszú távon sikeres legyen a Tréning. 

Most biztosan számtalan kérdés merül fel Benned…

Mennyi ideig tart egy Baracsy Tréning?

A látványos és tartós eredmény elérése érdekében 3 hónapig ajánlott eljárnod a foglalkozásokra, mert a szervezetednek minimum ennyi időre van szüksége a változáshoz. Fontos azonban, hogy ez alatt az idő alatt otthon is rendszeresen végezd a gyakorlatokat.

Mi lesz 3 hónap elteltével?

Rendszeres gyakorlás mellett ez az idő elegendő ahhoz, hogy átalakuljanak a légzési- és hangképzési szokásaid, és a rossz beidegződések, gyakorlat helyébe a helyes technika lépjen. 3 hónap elteltével érezni, látni és hallani fogd a különbséget, és a logopédiai panaszok mellett olyan problémákkal is leszámolhatsz, mint az állkapocsízületi fájdalom, a horkolás, a fogcsikorgatás és a szájlégzés.

Előtte

Utána

Miért van szükség Ráébresztő vizsgálatra?

A logopédiai problémák általában pusztán tünetek, amelyek mélyebben gyökerező rendellenességekre utalnak. Ettől persze nem kell megijedned, ez csupán azt jelenti, hogy mielőtt elkezdjük a programot, mélyebbre kell ásnunk, és fel kell tárnunk a valódi okokat. Így tudjuk a megfelelő (saját igényeidre szabott) kezelést biztosítani Számodra, illetve így szavatolhatjuk a Baracsy Tréning hatékonyságát.

Mit fogsz tapasztalni, ha elkezded a Baracsy Tréninget?

Tisztulnak a beszédhibák és a hangképzés.

Hatékonyabbá válik a myofunkcionális tréner.

Megszűnnek állkapocsízületi panaszok, a horkolás és a fogcsikorgatás.

Rövidebb idő alatt sikeresek lesznek az előírt terápiák

Csökkenek a viselkedésbeli problémák.

Csökkennek az allergiás panaszok.

Share This