+36 70 417 6453 / Cím: H-1032 Budapest, Váradi utca 24. [email protected]

A Dsmile Body Balance Tréning és a fogszabályozás

Mi is a fogszabályozás célja? Miért is alakulnak kuszán a fogak?

Az elmúlt évtizedekben azt gondolták, hogy a fogazat kuszasága a genetikával függ össze- vagyis a gyereknek azért kusza a foga, mert a szülőé is kusza volt. ( az öröklés miatt alakul úgy, ahogy alakul.) Ez a szemlélet annyira elterjedt, hogy nagyjából nem is érdekelte a szakmát más, csak a fogak és a csontok. Így a kezeléshez csak mintát, meg röntgeneket nézegetett az orvos, majd döntött fogszabályozásról, foghúzásról, műtétről. A genetikai elmélet bukása az, hogy a környezeti hatások felül tudják írni, befolyásolják a DNS információját. A genetika helyett már inkább epigenetikáról* beszélünk.

* Az epigenetika a modern biológiában a gének olyan öröklődési formájának vizsgálata, amely nem jár együtt a DNS szekvenciájának megváltozásával. A vizsgálat arra a kérdésre keres választ, hogy a környezeti tényezőknek a szülőkre gyakorolt hatása milyen változásokat okoz az utódokra.

Ez a fogszabályozás már rég nem a fogak igazításáról szól. Ez a fogszabályozás már nem az a fogszabályozás.

Számos különféle fogszabályozó készülékes rendszer a rendelkezésünkre áll. Bár tény, hogy a felnőtt fogszabályozás legnépszerűbb eszköze a láthatatlan fogszabályozó, időnként az eset komplexitása, összetettsége miatt bizonyos kompromisszumokra lehet szükség. Megesik, hogy bizonyos kezelési feladatokról lemondva ún. kozmetikai fogszabályozó kezelést választunk. Ugyanakkor vannak készülékkombinációk is. Gyakoriak például az olyan kezelések, melyben a felső fogakon ragasztott nyelv felőli fogszabályozó készülék van, alul pedig egy külső. Természetesen, külsőleg ragasztott porcelán készülékeket is sok esetben alkalmazunk a felnőtt fogszabályozó kezelések során.

Share This