+36 70 417 6453 / Cím: H-1032 Budapest, Váradi utca 24. [email protected]

Retro zsiráf – Modern egészségmegőrzés

Ugye Te is ismered a régi idők egyik klasszikus fajátékát, az alsórugós zsiráfot? Ez a figura egy talpon áll, melynek alján egy gomb van. Ha a gombot megnyomod, a zsiráf összecsuklik. De mégis mi lehet az összefüggés a kedves bábu és a Dsmile Body Balance Tréning innovatív koncepciója között?

A válasz egyszerű

Testünk statikája hasonló elven működik. Míg szervezetünk teljesen egészséges (a nyelés, légzés testtartás egysége hibátlan), addig kiválóan érezzük magunkat. Energikusak vagyunk, lendületesek a hétköznapokban, és remek a közérzetünk. Hatékonyan teljesítünk a munkahelyünkön, örömteli a magán- és családi életünk, pihentető alvással telnek az éjszakáink, ellenállóak vagyunk a baktériumokkal szemben, asszertívan kezeljük a stresszhelyzeteket- egy szóval: életünk minden területe (testi- és szellemi értelemben egyaránt) egyensúlyban van.

Ha azonban porszem kerül a gépezetbe…

Elegendő pusztán néhány álmatlan éjszaka ahhoz, hogy fáradnak, nyűgösnek, kialvatlannak érezzük magunkat. Ha gyakran fáj a fejünk, ha gondjaink vannak a koncentrációval, vagy épp, ha a mozgáshiányos hétköznapok miatt sűrűn fáj a derekunk- az hamar rányomja a bélyegét a közérzetünkre, a teherbírásunkra, vagy épp a társas kapcsolatainkra.

Ne feledjük

Az emberi szervezetet nem bonthatjuk egységekre, részterületekre, hiszen egy komplex rendszer. Ebben a komplex rendszerben minden mindennel összefügg. A rendszer működésének alapja pedig nem más, mint a megfelelő oxigénellátás, azaz a sejtek optimális anyagcsere-folyamata.

Na jó, de a zsiráf?

A zsiráf a Te szervezeted működését szemlélteti. Alapesetben egyenesen, stabilan, peckesen áll, hiszen jól érzi magát, nincsenek panaszai. Azonban amikor probléma alakul ki (azaz valaki megnyomja azt a bizonyos gombot), a zsiráf elveszti egyensúlyát, és kezd összegörnyedni. Ahhoz, hogy a zsiráf ismét jól érezze magát, és felegyenesedhessen, el kell engedni a gombot.

Mit jelent elengedni a gombot?

Először fel kell térképeznünk, hogy hol van a probléma gyökere, azaz, hogy pontosan mi okozza a panaszaid. Ehhez úgynevezett ráébresztő vizsgálatra van szükség. Ezt követően születik meg a pontos diagnózis, mely ismeretében megtervezzük Számodra a tréninget.

Mit fogsz tapasztalni a tréningen, és utána?

Megkönnyebbülsz, hiszen oldódnak a gócok a szervezetedben. Ahogy javul a sejtjeid oxigénellátása, úgy jönnek helyre az egészségügyi problémáid. A Dsmile Body Balance Tréning végére pedig olyan stabilan állsz majd, mint a zsiráf. Pontosan ezért ajándékozunk minden tréning végén zsiráfot pácienseinknek.

Share This