+36 70 417 6453 / Cím: H-1032 Budapest, Váradi utca 24. [email protected]

A Baracsy Tréningközpont alapítói

Baracsy Gabi

Baracsy Gabi

Vezető tréner, a Baracsy Módszer és a Dsmile Tréning alapító-fejlesztője

Logopédus, gyógypedagógiai tanár, beszédtechnika-tréner, Buteyko légzésterápia-felhasználó, prezentációs- és kommunikációs tréningvezető, kommunikációs- és beszédtréner, VoiceGym instruktor. Gabi tanított a TV2 Akadémián beszédtechnikát, a Nemzetközi Protokoll Iskolában retorikát és beszédtechnikát, valamint a Nyugat-magyarországi Egyetemen retorikát és beszédtechnikát. Foglalkozott ép- és sérült gyermekekkel gyógypedagógusként és logopédusként óvodásoktól a kamaszokig. 2012-13-ban az ADHD éves konferenciáján, 2014-15-ben a Dental World-ön, 2017-ben a Logopédia Európai napján tartott előadást. 2017-ben az MLSZSZ szervezésében 10 órás továbbképzést tartott logopédusoknak, 2018-ban meghívást kapott Londonba egy 7 napos oktatás megtartására, valamint a Lisszabon Európai Logopédiai Kongresszusra.

SZMÁJLIK SZÁMA: IIIII IIIII I

Alexander Evans

Alexander Evans

A Baracsy Módszer és a Dsmile Tréning konzultánsa

Alex a Southampton Egyetemen végzett, B.Mus (zeneművészeti fokozat); VoiceGym Igazgató, C.H.E.K. Tréner, Pilates Instruktor, “the O Lab” csoport tagja, ének- és színművész. Alex-szel kizárólag angol nyelvű képzéseinken találkozhattok.

Köszönetnyilvánítás

Dr. Hermann Gábornak és Csíky Ferencnek, akik aktívan részt vettek a módszer fejlesztésében.

Certifikált oktatóink

Domak Judit

Domak Judit

Certifikált oktató

2002-ben felvételiztem az ELTE- Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karára. 2006-ban szereztem meg a diplomámat logopédus szakos tanár és pszichopedagógus szakos terapeutaként; továbbá az óvodás korosztályra is specializálódtam.

A logopédia szakterülete mellett a mozgásfejlesztés is titkon vonzott, hiszen számos esetben e szakterülettel csak egymást támogatva, kiegészítve érhetjük el a gyermekek fejlődésében a várt eredményt. E szemlélettől vezérelve 2010-ben elvégeztem az Alapozó mozgásfejlesztő tanfolyamot, majd 2014-ben Baracsy Gabriella megismertetett a Dsmile-al.

Munkám során szeretnék olyan személyiség lenni, aki jó hangulatú, nyugodt légkört teremt a sikeres oktató-nevelő munkához. Aki törekszik elsajátítani mindazon ismereteket, melyek a gyermekek munkájának irányításához, fejlődésük elősegítéséhez és kibontakoztatásához szükségesek.

SZMÁJLIK SZÁMA: I

Mattyasovszky Éva

Mattyasovszky Éva

Certifikált oktató

Mattyasovszky Éva vagyok, Dsmile Expert tréner. Egész pályafutásom alatt gyerekek közelében voltam. Évekig éltem az Egyesült Államokban, hazatértem után, második lányom születéséig családi napközit vezettem. Az ő logopédiai problémái miatt kezdtem el először érdeklődni a Baracsy módszer iránt, és a nála látható fejlődés következtében döntöttem úgy, hogy ezt a tréneri pályát választom. Szeretném, hogy a Baracsy módszer minél több gyermek számára elérhetővé váljon, javítva életminőségüket. Többek között ez a cél vezetett, amikor létrehoztuk a K.I.S. Mukk Fejlesztőházat Veszprémben, ahol az iskolafelkészítő és fejlesztő foglalkozások mellett Dsmile tréningeket is tartunk. A korosztályok közül leginkább a gyerekekkel (5-12 évesek) dolgozom.

Dr. Papp Viktória

Dr. Papp Viktória

Certifikált oktató

Fogorvosként diplomáztam a Pécsi Tudományegyetemen 2008-ban és 2013-ban szereztem meg a fogszabályozás szakorvosa címet. Számos továbbképzésen vettem részt, hogy pácienseimet modern módszerekkel, eszközökkel, magas színvonalon lássam el. 2014-ben találkoztam először Baracsy Gabi módszerével az I. Magyar Orofaciális Terápiás Kongresszuson. Az addigi ismereteim alapján végzett kezelések során nem kapott elegendő figyelmet a nyelv és az arcizomzat, a légzés, illetve a testtartás, holott ezek állapota kiemelkedően fontos a fogszabályozó kezelés sikerét nézve. A második kislányom megszületése után, már ezzel az új szemlélettel kezdtem el dolgozni. 2019. januárjában boldogan vettem át a certifikált trénereknek járó oklevelet, hogy fogszabályozó orvosi munkám nagyon hasznos kiegészítéseként Baracsy Terápiás Tréningeket is tartsak Nagykanizsán.

SZMÁJLIK SZÁMA: III

Papp Noémi

Papp Noémi

Certifikált oktató

A Pécsi Tudományegyetemen 2008-ban Intézményi kommunikátorként-, majd 2014-ben a Kaposvári Egyetemen Logopédia szakirányos Gyógypedagógusként végeztem. Logopédiai munkám során terápiás és diagnosztikai feladatokat láttam el gyermekek és felnőttek esetében egyaránt. Dolgoztam közoktatásban, egészségügyben. 2018 áprilisa óta certifikált Dsmile trénerként tevékenykedem. A módszer – holisztikus szemléletének köszönhetően – lehetőséget biztosít légzés-, nyelés-, testtartás-, beszéd párhuzamosan történő javítására. Várom Szigetszentmiklóson azokat a gyermekeket és felnőtteket, akik hatékony megoldást keresnek a következő problémákra nyelvlökéses nyelés; diszfónia; állkapocsízületi panaszok; horkolás; fogcsikorgatás; szájlégzés.

SZMÁJLIK SZÁMA: III

Bajnok Hanna

Bajnok Hanna

Certifikált oktató

Hanna Páciensből vált Trénerré, képzése alatt Lilivel a pocakjában.

Elvégeztem a tréninget, a problémáim fokozatosan javultak, 3-4 hónap után teljesen megszűntek. Nem jött vissza a krónikus fájdalom azóta sem, csak néha-néha fáj a fejem.
Közgazdász végzettségem van, és a tréning alatt szóba került, hogy szeretnék gyerekekkel foglalkozni. Említették nekem, hogy lesz képzés és megtetszett az ötlet – belevágtam.
4 hónapos várandósan jártam a trénerképzésre. Nyáron rögtön kezdtem is az első csoportot, június közepén. Liliana lányom így félig-meddig Dsmile-baba lett.

SZMÁJLIK SZÁMA: I

Pap Anita Réka

Pap Anita Réka

Certifikált oktató

A végzettségem művelődésszevező és kereskedelmi szakközgazdász.
Több szakmában is dolgoztam, például. kereskedelemben, óvodában, cégeknél.
10 évig Peter Hess Hangmasszázs terapeutaként végeztem egyéni kezeléseket és csoportos meditációkat.
Végzett Arctorna tréner is vagyok.
Sok minden érdekel ezért autodidakta módon állandóan fejlesztem magam.
A Dsmile szerelem első hallásra 😍,azóta mióta Gabit először hallottam erről beszélni, egy énekiskola keretein belül.
Akkor még elsősorban magam miatt érdekelt.

Nagyon szeretem a gyerekeket, mindig szívesen foglalkoztam, foglalkozom velük.
Nekem is van 3🥰.

SZMÁJLIK SZÁMA: I

Császár Andrea

Császár Andrea

Certifikált oktató

Császár Andrea vagyok. Klasszikus magánénekes, Hangképző tanár, Okleveles Szakvizsgázott Gyógypedagógus-Logopédus.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Karán végeztem, majd évekig a koncertezés mellett hangképzést tanítottam klasszikus és jazz-énekes hallgatóknak. Mindig vonzottak a kihívások, speciális esetek, különös hangi nehézségek. Az empirikus tapasztalatok után a tudományos oldalt is szerettem volna megismerni, így elvégeztem az ELTE  Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karát alap és mester szakon is. Később Szakvizsgát is szereztem. Mindeközben Szakszolgálatban dolgozva számos óvodás és iskolás gyermek fejlesztését végeztem, és végzem most is. Munkámat mindig a komplexitás jellemezte. Folyamatosan kerestem a társszakmák által kínált párhuzamos lehetőségeket, mellyel még teljesebbé tehetem az adott probléma javulását. Több éves terápiás tapasztalat után, melyet a hangképzés, az artikuláció, a nyelészavarok területén szereztem, maradtak számomra megoldatlannak tűnő esetek. Ezen esetek nagy többségében a tüneteket fenntartó probléma nem a szájtérben, a célzott terápiás területen volt, hanem pl. a tartásban, a koordinációban vagy a légzésben. Sok különböző helyen sok megelőző vagy párhuzamos terápiában, különböző szakamberek beavatkozása vált szükségessé, melyet a szülők anyagi vagy időbeli lehetőségei nem tettek lehetővé. A megoldást keresve találtam rá a Dsmile módszerre, mely egyben javítja az említett területeket, megnövelve ezzel a terápia sikerességét a kliensek és nem utolsó sorban a magam számára is.

Borbély Szilvia

Borbély Szilvia

Certifikált oktató

Borbély Szilvia vagyok Veszprémben születtem, Szentkirályszabadján élek. Jelenleg a veszprémi Kozmutza Flóra Általános Iskolában dolgozom, napi 8 óraban.
Gyógymasszőr, reflexológus, gyógypedagógiai asszisztens végzettségekkel rendelkezem, többek között. Szeretek gyerekekkel foglalkozni. Nagyon örülök, hogy megismerhettem Baracsy Gabi módszerét. Jó látni a gyerekeken a változást a tréningek során. A Dsmile egy olyan pozitív hatást hozott az életembe, mely a testemnek és a lelkemnek is nagyon jót tett! Kívánom ezt az élményt mindenkinek!

Gégény Erika

Gégény Erika

Certifikált oktató

Gyógypedagógus, logopédus, beszédtanár, szakpedagógus, pedagógia szakos tanár vagyok. Végzettségeim gyűjtögetése közben dolgoztam is, logopédusként és fejlesztőpedagógusként. Az utóbbi 10 évben a nyelvlökéses nyelés terápiájára specializálódva széles körű tapasztalatot szereztem a hagyományos logopédiai terápiák kimenetelével kapcsolatban.

Nagy előrelépést jelentett számomra Baracsy Gabi Dsmile terápiás programjának megismerése, amely azokban esetekben is megoldást jelent a fennálló problémára, amelyekben a tükör előtt ülős, csak szájtéren belül manipuláló terápiák nem. Solymáron, családias, barátságos környezetben várom szeretettel kedves pácienseimet.

SZMÁJLIK SZÁMA: I

Móricz Éva

Móricz Éva

Certifikált oktató

Éva szakirányú végzettségei igen sokszínűek. A Pannon Egyetem hallgatójaként diplomázott, majd a BM College-én szerzett közoktatásvezető szakvizsgát. Tanulmányait az ELTE Bárczi Gusztáv Főiskolai karán folytatta, később tanító és óvópedagógus végzettséget is szerzett. A Dsmile Tréningközpontban minden tudását és tapasztalatát annak szolgálatába állítja, hogy segítsen a hozzá forduló felnőtt- és gyermek dsmilereknek.

SZMÁJLIK SZÁMA: II

Kundermann Andrea

Kundermann Andrea

Certifikált oktató

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán, logopédia szakirányos gyógypedagógusként végeztem. A mozgás gyerekkorom óta szerves része az életemnek. A sport megtanított összpontosítani, küzdeni, kitartani. Ezért örülök, hogy találtam egy olyan módszert, amely egyesíti magában a logopédiát és a mozgást. Gyakran látom a logopédiai foglalkozásokon, hogy a klasszikus, kizárólag beszédszervekre koncentráló, tükör előtti gyakorlás nem elegendő. A Dsmile komplex, az egész mozgásszervrendszerrel foglalkozó szemlélete az első perctől magával ragadott. Összeállt a kép, mint amikor egy kirakós játék darabjai helyükre találnak. A szokatlan, sokszor vicces, ám korántsem egyszerű Dsmile gyakorlatokra gyerekek és felnőttek egyaránt könnyen ráhangolódnak. Nem utolsó szempont az sem, hogy a foglalkozásokat én magam is élvezem. 😉
Ballainé Berla Krisztina

Ballainé Berla Krisztina

Certifikált oktató

Ballainé Berla Krisztina vagyok, Mendén élek ahol eltérő fejlődésmenetű gyermekek számára tartok szenzomotoros fejlesztést.
2019-ben találtam rá a Dsmile-ra , ami rögtön belopta magát a szívembe, már akkor tudtam, hogy tréner szeretnék lenni.
A Baracsy módszer, az unalmas tükör előtt ülős logopédia helyett, innovatív módon adja át a fejlesztést az egész testünket átmozgatva.
Tóth Réka

Tóth Réka

Certifikált oktató

2013-ban végeztem a Kaposvári Egyetemen logopédia szakirányon. Diplomám megszerzése után Győrben helyezkedtem el egy német oktatási intézményben, ahol azóta is a magyar gyermekek óvodai és iskolai logopédiai ellátását végzem. Az évek során egyre inkább azt éreztem, hogy újabb szemléleteket, módszereket szeretnék elsajátítani, melyekkel munkámat még eredményesebbé tehetem. Olyan képzéseket kerestem, amelyek a mozgás szerepének fontosságát illetve a holisztikus szemléletet képviselik. Először egy komplex mozgásterápiás képzést végeztem el, majd 2018-ban rátaláltam a Dsmile-ra. Örömmel tapasztaltam, hogy a Dsmile egy olyan innovatív módszer, mely munkámat hatékonyabbá és sikeresebbé teszi.

Rozi

Rozi

A kedvencetek 😉

2018. Január óta csapatunk tagja Rozi. 2 és fél hónapos kora óta gyakorolja, hogyan segíthet gyermek és felnőtt pácienseinknek. Szabadidejében agilitizik, imádja, ha a Dunában pancsolhat, mindenkit a barátjának tekint. Neki mindegy, hogy gyermekkel vagy felnőttel zajlik a Dsmile tréning, ha szükség van a támogatására, akkor feltétel nélkül segít. Igazi Dsmile segéd tréner, aki mosolyt hoz minden pillanatban.

Hol járhatsz Baracsy tréningre?

A Baracsy Tréning hamarosan Debrecenben és Székesfehérváron is elérhető!

Végzett trénerek Elméleti alaptanfolyamot végzett Certifikált Szerződéses Expert fokozatú Körzet
Bajnok Hanna x certifikált szerződéses expert Budapest
Ballai Berla Kriszta x certifikált szerződéses Mende
Banó Zsuzsa x
Baranyi Zoltán x
Borbély Szilvia x certifikált szerződéses expert Veszprém körzete
Csanádi Zoltánné Anikó x certifikált Baja körzete (Szekszárd, Kecskemét, Pécs, Mohács)
Császár Andrea x certifikált szerződéses expert Solymár körzete (Pesthidegkút, Pilisvörösvár)
Csermely Márta Dr. x
Domak Judit x certifikált szerződéses expert Budapest
Gégény Erika x certifikált szerződéses Solymár körzete (Pesthidegkút, Pilisvörösvár)
Hajdú Zsuzsanna x
Havadi-Nagy Mariann x
Huszti Ágnes x certifikált Nyíregyháza körzete
Juhász Nóra x certifikált szerződéses expert Budapest
Kajári Szilvia Dr. x
Kundermann Andrea x certifikált szerződéses Budapest
Kollár Zsuzsanna x folyamatban
Magyar Adrienn x Veszprém körzete
Mattyasovszky Éva x certifikált szerződéses expert Veszprém körzete
Móricz Éva x certifikált Budapest
Mucsi Adrienn x
Nagy Gabriella x certifikált szerződéses expert Nagymaros körzete (Vác, Kismaros, Verőce, Szokolya, Balassagyarmat, Szob)
Nagy Rita x certifikált Budapest
Olcsváry Borbála Dr. x
Papp Anita Réka x certifikált szerződéses expert Budapest, Székesfehérvár, Veszprém
Papp Noémi x certifikált szerződéses expert Szigetszentmiklós körzete (Budatétény, Csepel, Dunaharaszti, Érd, Ráckeve)
Papp Viktória Dr. x certifikált szerződéses expert Nagykanizsa körzete
Rád Szilvia x certifikált
Rosta Péter x
Szabó Judit Dr. x
Szabó Pálma x
Tobak Eszter folyamatban
Tóth Éva Angéla x
Tóth-Nagy Éva x
Tóth Réka x certifikált szerződéses expert Győr körzete
Vígh Annamária x certifikált szerződéses Jászberény körzete (Hatvan, Gyöngyös, Pásztó)
Völler Adél x folyamatban Veszprém körzete

Összegyűjtöttük Nektek azokat a szakembereket, akik elvégezték a Baracsy módszer alaptanfolyamát. Certifikált oktató az, aki legalább egy csoportot dokumentálva végigvitt. Certifikált oktatóink csak az általunk rendszeresített és folyamatosan aktualizált munkafüzetekkel és kiegészítő anyagokkal dolgoznak. Fénymásolatot nem használunk!

 

Bajai Helyi Képviselet

Solymári Helyi Képviselet

Dsmile Budapest

Dsmile Veszprém

Nagymarosi Helyi Képviselet

Szigetszentmiklósi Helyi Képviselet

Nagykanizsai Helyi Képviselet

Jászberényi Helyi Képviselet

Együttműködő partnerünk

Share This